Сарадња науке и индустрије, уз међународну помоћ

Пројекат подршке иновација у Србији у вредности од 8,4 милиона евра реализује Фонд за иновациону делатност, у оквиру Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација. Пројекат ће се спроводити до краја 2014. године, финансира се кроз предприступне фондове ЕУ и у сарадњи са Светском банком

nauka-i-biznisФонд за иновациону делатност Србије спроводи Пројекат подршке иновацијама са циљем да подстакне развој иновативног предузетништва у нашој земљи, допринесе повећању свести о улози иновација у привреди и унапређењу иновационог система, који је од кључног значаја за побољшање конкурентности привреде и повећање економског раста. Пројекат у вредности од 8,4 милиона евра реализује се у оквиру два програма – Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација, финансира се кроз предприступне фондове Европске уније (ИПА фондови), а спроводи у сарадњи са Светском банком. Пројекат се реализује од децембра 2011. до краја 2014. године.

Фонд је 14. новембра објавио резултате конкурса, који је за оба програма био отворен до краја августа, а независна експертска комисија за инвестиције Фонда доделила је 670.000 евра за пројекте Програма раног развоја и 1,28 милиона евра за пројекте Програма суфинансирања иновација за 14 компанија, које су одабране од 146 фирми које су се пријавиле на конкурс. Значајно је интересовање фирми за ове програме, конкурс је и даље отворен, а очекује се да ће завршетак рока за достављање пријава за следећи циклус бити почетком следеће године.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: