BAVNET SING, MTV NETWORKS INTERNATIONAL: Srpsko TV tržište je veće od bilo kog u regionu

Mi ne posmatramo tipične ekonomske indikatore, kao što su BDP, kupovna moć, prosečna plata. Naravno, razmatramo i te faktore, ali podaci mogu da prevare. Zato mi prvenstveno posmatramo potencijal lokalnog tržišta zabave i profil gledališta

Bavnet Sing

Tipičan srpski televizijski gledalac provede više vremena ispred ekrana nego ostali građani Evrope. U 2009. godini to je bilo prosečno 303 minuta dnevno. Zato je Srbija bila interesantna lokacija za naše proširenje, jer je tržište televizijskog programa ovde veće nego u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, a televizija je najrasprostranjeniji i najpopularniji medij. Oko 96 odsto domaćinstava poseduje televizor i prosečan broj gledalaca u toku dana iznosi 5,5 miliona ljudi.

Ovako je neke od ključnih faktora za dolazak MTV-ja na srpsko tržište objasnio Bavnet Sing, direktor i izvršni potpredsednik MTV Networks International (MTVNI) za tržišta u razvoju. On u razgovoru za Magazin Biznis kaže da se, sa druge strane, očekuje da Srbija počne proces pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, kao i pripreme za digitalizaciju do 2014. godine, uz sve potencijalne nove prilike koje će se tu pojaviti. Zato u MTV-ju podržavaju svoje partnere na ovom konkurentnom i brzorastućem tržištu, kao i duž cele Jadranske regije.

– Imamo velike planove i sa nestrpljenjem iščekujemo dalji razvoj događaja, uz još bolje rezultate u bliskoj budućnosti – kaže Sing.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: