DEVETI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM: Za bolje poslovanje neophodan kvalitetan internet

Tema aprilskog susreta bila je bezbednost i zaštita poslovnih informacija, kao i značaj elektronskog poslovanja za privredu. Specijalni gost devetog foruma – Jasna Matić, državna sekretarka u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva

Brzi internet je pitanje opstanka srpske privrede, jer će se broj firmi koje mogu da posluju bez korišćenja svetske mreže uskoro brojati na prste. Srbija još uvek nema razvijenu informacionu infrastrukturu i tu nastaju ozbiljni problemi koji negativno utiču na konkurentnost naših preduzeća, tako da je pitanje širokopojasnog interneta pitanje prvog reda. To što se mi još uvek bavimo infrastrukturom prošlog veka, poput drumova i železnice, nikako ne znači da ne bi trebalo da se bavimo infrastrukturom ovog veka – zaključak je Jasne Matić, državne sekretarke u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva, koji je iznela na devetom Velikom forumu Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Na ovom, već tradicionalnom, susretu privrednika i predstavnika države, održanom 19. aprila u beogradskom hotelu „Zira“, Jasna Matić je u ulozi specijalnog gosta govorila o bezbednosti i zaštiti poslovnih informacija, kao i o značaju elektronskog poslovanja za privredu i uticaju na opšti razvoj društva.

Ona je istakla da je bez dobrog interneta nemoguće efikasno poslovanje, ali je izrazila i zadovoljstvo što imamo privatne investitore koji se bave ovom oblašću, jer jedino otvoreno, konkurentno tržište i takmičenje na njemu, mogu popraviti stanje i povećati kvalitet telekomunikacionih usluga, uz pristupačnije cene.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: