Брендиране венчанице оствариле снове

Мирјана Стевановски и Александра Тодоровић – Гребовић, власнице „Анабеле”, генерални заступници и увозници брендова венчаница из европских земаља

brendirane-vencaniceМирјана Стевановски, туризмолог са факултетском дипломом, мајка троје деце, и њена сестра Александра Тодоровић-Гребовић, са дипломом Природно-математичког факултета (област хемијско истраживање), такође мајка двоје деце, упутиле су се правцем који пружа више изазова, професионално је сасвим различит од њиховог школског образовања, али и више везан за ризик неуспеха.

Две сестре сличних карактерних особина одлучиле су да уплове у не тако мирне воде предузетништва. Упустиле су се у ексклузивни бизнис, опредељујући се за слободу коју пружа рад по сопственом избору и чији успех зависи од уложене енергије, умећа и способности, воље и упорности.

Високи стандарди

На старту су, у време ратне кризе и катастрофалне инфлације, на наговор куме, оптичара, одлучиле да отворе малу оптичарску радњу, прошавши претходно краћи курс стицања знања из ове специфичне области. Паралелно су похађале Вишу школу за менаџмент коју је основао Зоран Јовичић и која им је омогућила знања из банкарства, књиговодства, трговине и других области знања неопходних за покретање било ког бизниса.

Сестре се, међутим, нису задовољиле да буду на нивоу просечног бизниса, већ су тежиле постизању високих стандарда у пословању. Мирјана и Александра су постале генерални заступници и увозници страних брендова венчаница. Основале су сопствено предузеће за спољну трговину и заступништво страних фирми, у коме је стално запослено петнаест људи. Њихова фирма „Анабела” заступа још од 1993. године најпрестижније европске брендове венчаница, попут белгијског Marylise, италијанског Eddy K, Divina Sposa, Miss Kelly, Guy Laurenta, као и пратећих модних детаља International Wedding Awero.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Партнерство у бизнису
  • Нови хотел Интерконтинентал
  • Револвинг кредит
  • Менторинг – карика која је недостајала
  • Торба „крпи” буџет
  • Добар бизнис у бизнис парку
  • Следећи број Економетра излази 10. јула 2007.
Podelite ovaj tekst: