„ЦВЕТ УСПЕХА ЗА ЖЕНУ ЗМАЈА 2014.“

Удео женских предузећа повећао се са 26 одсто у 2012. години на 31 одсто у 2014. Сања Поповић Пантић истакла је да чланице УПЖ Србије са оптимизмом гледају у будућност, поносне на остварено, али и решене да даље развијају и унапређују амбијент за женско предузетништво

cvet-za-zenu-zmajaУдружење пословних жена Србије, секција „Женски бизнис клуб“, одржало је 29. октобра осму манифестацију „Цвет успеха за жену змаја“ у земунском „Мадленијануму“ и доделило престижне награде успешним предузетницама. И ове године признања су додељена у две категорије и једној поткатегорији, а уручена су и специјална признања.

Награду за „најевропскију женску фирму” добиле су Биљана Јовановић, власница и директорка модне куће „Луна“ д.о.о из Пожаревца која је од мале кројачке радионице након две деценије пословања постала интернационално препознатљив бренд, и др Зорица Црногорац Илић, сувласница и директорка „Специјалне гинеколошке болнице Генесис“ из Новог Сада. Ова болница основана је 2006. године, да би данас постала референтна установа за лечење стерилитета у нашој земљи, али и иностранству. Александра Богдановић, власница и директорка „Дечијег сајта“ д.о.о. из Београда, награђена је у категорији „самозапошљавање“.

На конкурсу за признање „Цвет успеха за жену змаја“ учествовало је 27 кандидаткиња које су представљене у специјалној публикацији, презентованој на церемонији доделе награда. Свечаности су присуствовали бројни гости, чланице и партнери УПЖ, представници страних амбасада и донатора, спонзора манифестације и медија.

Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије и ауторка пројекта „Цвет успеха за жену змаја“, истакла је на отварању манифестације да је ова асоцијација све бројнија, па тако 16. годину постојања обележава са више од 150 чланица. Она је цитирала Винстона Черчила који је још пре једног века оценио: „Једни мисле да је приватни бизнис плен који треба уловити, други да је крава од које треба узети што више млека, а ретко ко мисли да је то теглећи коњ који вуче локомотиву“. Та констатација је и данас актуелна.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА БИЗНИС БАЗА 2014. Промоција развоја предузетништва
  • УЗ СВЕТСКИ ДАН ШТЕДЊЕ 31. ОКТОБАР Како се штеди у Србији, а како у Европи
  • ОСАМ ГОДИНА ЂЕНЕРАЛИ ДРУШТВА ЗА УПРАВЉАЊЕ ДОБРОВОЉНИМ ПЕНЗИЈСКИМ ФОНДОМ Штедња за треће доба неминовност
  • НЕОБИЧАН „БИЗНИС“ У СРЦУ ШУМАДИЈЕ: ВАЈДА ОД КОКИЦА На истом продајном месту већ 46 година
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Српски привредници на међународним сајмовима
  • ЧАЧАНСКО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ НА МИНИ САЈМУ У ПКС Мале фирме траже подршку
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (6) Промене које доносе профит
  • Следећи број Економетра излази 9. децембра 2014.
Podelite ovaj tekst: