“ТОП КРЕМ ТМ”: Француска у срцу Београда

Татјана Шотра Катунарић и њен син Марин, који је суоснивач и директор фирме „Топ крем ТМ“, производе кремове по француским рецептима јединственог укуса. Завршили су курс код познатог француског чоколадера Дифуа, док су у Бриселу добили додатне савете за прављење чоколаде

francuska-u-srcu-beogradaНеобичан, јединствен и у сваком  погледу аутентичан бизнис. Изузетна је и фасцинантна предузетница Татјана Шотра Катунарић, универзитетска професорка, књижевни преводилац (преводила Ежена Јонескуа и Патрика Бесона), аутор две стручне књиге, председница Удружења професора француског језика у Србији, које је и члан Светске федерације професора. Цео радни век ова надарена и амбициозна жена посветила је настави и преношењу француске културе и цивилизацијске баштине у нашу средину. За свој рад и допринос струци добила је низ високих признања, међу којима су најзначајнија „Орден витеза у реду академских палми“ француског министарства за образовање и „Златна франкороманистика“ из Фонда Маргерите Арнаутовић.

Ова интелектуалка је посвећена и едукацији младих и усавршавању наших професора француског језика. Многи њени ученици и студенти постали су цењени професори или истакнуте личности франкофоног профила. Много тога је још у биографији Татјане Шотре Катунарић што је за четири деценије активног и преданог рада стекла, али и много оствареног у пензионерским данима који су почели да теку пре две године. У жељи да инвестира своје животно и радно искуство и помогне да се реши породично питање незапослености, у партнерству са сином Марином, стручњаком за медије и комуникације, оснива 2013. године предузеће „Топ крем ТМ“, аутентичан и несвакидашњи приватни посао који подразумева креативност.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА БИЗНИС БАЗА 2014. Промоција развоја предузетништва
  • УЗ СВЕТСКИ ДАН ШТЕДЊЕ 31. ОКТОБАР Како се штеди у Србији, а како у Европи
  • ОСАМ ГОДИНА ЂЕНЕРАЛИ ДРУШТВА ЗА УПРАВЉАЊЕ ДОБРОВОЉНИМ ПЕНЗИЈСКИМ ФОНДОМ Штедња за треће доба неминовност
  • НЕОБИЧАН „БИЗНИС“ У СРЦУ ШУМАДИЈЕ: ВАЈДА ОД КОКИЦА На истом продајном месту већ 46 година
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Српски привредници на међународним сајмовима
  • ЧАЧАНСКО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ НА МИНИ САЈМУ У ПКС Мале фирме траже подршку
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (6) Промене које доносе профит
  • Следећи број Економетра излази 9. децембра 2014.
Podelite ovaj tekst: