ЗАНАТСКА РАДЊА „РАНГ“: Израдио око хиљаду чамаца

Ђура Ранг каже да у Војводини готово да нема озбиљнијег пецароша који нема његов чамац. Према сопственој рачуници, до сада је израдио око хиљаду чамаца, односно сто комада годишње у просеку

izgradio-1000-camacaПредузетник Ђура Ранг из Бачког Моноштора, близу Сомбора, већ деценију лепо плови водама приватног бизниса. А све то захваљујући дрвеним чамцима које израђује. Желео би да више уложи у развој, али ту су препреке: високе камате на кредите. Зато сада размишља о зајму из државног субвенционисаног пакета.

Израда дрвених чамаца је Ђури Рангу сталан посао постао стицајем околности. То је радио његов отац као допунски посао а када је отишао у пензију, потпуно се томе посветио. Али, након очеве смрти остале су две капаре за неиспоручене чамце.

– Пошто сам помагао оцу у изради чамаца, понудио сам муштеријама да их ја израдим. Све је добро прошло, купци су били задовољни, па сам наставио да правим чамце. Брзо се показало да је то добра прилика да се заради нешто са стране, како се овде каже. Тако је то трајало две године – прича Ђура и додаје:

– Радио сам тада у „Бродоремонту“ а после у приватним предузећима. Нисам био задовољан, а посао са чамцима се лепо развијао. Зато сам пре десет година преломио и регистровао своју радионицу званично. По занимању сам аутолимар. Тај алат сам сачувао, ко зна можда опет и то кренем да радим. Данас сам потпуно посвећен изради чамаца.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА БИЗНИС БАЗА 2014. Промоција развоја предузетништва
  • УЗ СВЕТСКИ ДАН ШТЕДЊЕ 31. ОКТОБАР Како се штеди у Србији, а како у Европи
  • ОСАМ ГОДИНА ЂЕНЕРАЛИ ДРУШТВА ЗА УПРАВЉАЊЕ ДОБРОВОЉНИМ ПЕНЗИЈСКИМ ФОНДОМ Штедња за треће доба неминовност
  • НЕОБИЧАН „БИЗНИС“ У СРЦУ ШУМАДИЈЕ: ВАЈДА ОД КОКИЦА На истом продајном месту већ 46 година
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Српски привредници на међународним сајмовима
  • ЧАЧАНСКО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ НА МИНИ САЈМУ У ПКС Мале фирме траже подршку
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (6) Промене које доносе профит
  • Следећи број Економетра излази 9. децембра 2014.
Podelite ovaj tekst: