ISTRAŽIVANJE MASTERINDEX SRBIJA 2015: Kartice se sve više koriste u inostranstvu

U Evropi su najposećenije destinacije London, Pariz i Istanbul. Srbi tradicionalno najviše posećuju Grčku (54 odsto ispitanika), Crnu Goru (20 odsto), Nemačku (14 odsto), Austriju (12,1 odsto) i Hrvatsku (11,9 odsto)

grcka-mapaOko 71,2 odsto aktivnih korisnika kartica u Srbiji putovaće u inostranstvo ove godine i to je blagi porast u odnosu na 69 odsto prošle godine. Glavni razlozi za putovanje su odmor (54,6 odsto), poseta članovima porodice (18,1 odsto), posao (13,5 odsto) i obrazovanje (6,4 odsto).

Ovo su samo neki od rezultata tradicionalnog MasterIndex istraživanja Srbija 2015., koje je sprovela kompanija MasterCard i koji su predstavljeni u susretu sa novinarima 16. juna u Beogradu. O najnovijim globalnim turističkim trendovima i najpopularnijim svetskim destinacijama, kao i o korišćenju kartica, govorili su Artur Turemka, generalni direktor kompanije MasterCard za tržišta Balkana, Jelena Ristić, direktorka prodaje za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH, i Zoran Grubišić, ekonomista i prodekan za međunarodnu saradnju na Beogradskoj bankarskoj akademiji.

Artur Turemka je predstavio i neke ključne rezultate istraživanja “Global Destinations Cities Index”. Ovo istraživanje je pokazalo da su u Evropi najposećenije destinacije London, Pariz i Istanbul. Istovremeno, najpopularnije destinacije među putnicima iz Srbije su one koje već tradicionalno najviše posećuju: Grčka (54 odsto ispitanika), Crna Gora koja je prvi izbor za petinu srpskih putnika, Nemačka (14 odsto), Austrija (12,1 odsto) i Hrvatska (11,9 odsto).

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: