Danka Selić: Nov koncept u organizovanju priredbi i manifestacija

Pred tradicionalno bogatu sajamsku jesenju sezonu, Beogradski sajam očekuje nastavak dobrih poslovnih rezultata, uz prilagođavanje trendovima referentnih svetskih sajamskih industrija. Prvi akcenat se odnosi na sistemsko privlačenje biznis posetilaca, velikih i uticajnih kupaca iz celog sveta, a drugi na pojačanu i ciljanu promociju sajamskih proizvoda i usluga koji promovišu i obogaćuju pojedine sajmove

Danka Selić

Danka Selić

Sve planirane manifestacije su realizovane a poslovanje je u prvom polugođu ove godine bilo uspešno – ukratko bi moglo da glasi sumiranje poslovnih rezultata Beogradskog sajma u prvoj polovini 2016. godine. Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, u razgovoru za Magazin Biznis podseća da se u sajamskoj delatnosti, zbog specifičnosti tempa i dinamike realizacije poslova, ugovora i aranžmana, poslovni efekti mogu egzaktno sagledati tek po isteku određenog vremena. Ipak, za sada je, prema ostvarenim finansijskim rezultatima, reč o pozitivnom skoru.

– Održali smo sve planirane manifestacije, što izvornih sajmova Beogradskog sajma, što onih kojima je naša kompanija partner, domaćin, suorganizator ili izvršni organizator, a za većinu njih se može reći da su prevazišle i naša optimistička očekivanja – kaže Danka Selić.

Direktorka Selić ističe da su tome posebno doprineli veliki sajmovi, oni koji tradicionalno predstavljaju „stubove“ Beogradskog sajma.

– Tako nas je već u februaru i posetom i poslovnim rezultatima, i u regionalnim i u globalnim geopolitičkim uslovima, obradovao Međunarodni sajam turizma, sa propratnim sajmovima i izložbama, koji je u gotovo svim transparentnim poslovnim segmentima ostvario rekordne domete – preko 1.000 izlagača i više od 70 hiljada posetilaca. Martovski sajam automobila DDOR BG CAR SHOW i Sajam motocikala Motopassion privukli su više od 120.000 posetilaca, a tokom samog sajma prodato je oko 20 odsto više automobila nego na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu automobila. Sajаm građevinarstva (SEEBBE), jedan iz kategorije velikih, ugostio је u aprilu čak 550 kompanija, što je značajan indikator ukupnog stanja u ovoj industrijskoj grani.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • Brže do jeftinijih kredita
  • „Nova energija” u novom pogledu na svet
  • U postrojenje za prečišćavanje gasa uloženo više od 30 miliona evra
  • Više znanja o tokovima novca
  • Dualno obrazovanje prioritet Vlade i privrede
  • EBRD podržava reforme u Srbiji
  • NAJNOVIJA ANALIZA FISKALNOG SAVETA Problem su nereformisana javna i državna preduzeća
  • REZULTATI ANKETE KOMPANIJE VISA INC. NA OVOGODIŠNJOJ BLOGOMANIJI Jednostavnija e-kupovina i veći izbor
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (2) Marketinški ciljevi
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2016.
Podelite ovaj tekst: