DARKO MATIJAŠEVIĆ: Sledi novi talas američkih investicija

U ovom trenutku postoji konkretna zainteresovanost američkih kompanija i fondova da ulože preko milijardu dolara u Srbiju u oblasti rudarstva, energetike, telekomunikacija i informacionih tehnologija. Uz veliki trud sa naše strane, postoji realan osnov za optimizam, tvrdi Matijašević

Darko Matijašević

Dve glavne stvari koje vidim kao ključne izazove su: nedostatak hrabrosti i oskudica talenta. Često čujem pritužbe na temu veličine srpskih marketinških budžeta koji predstavljaju problem u osmišljavanju kampanja. Mislim da problem nije u obimu budžeta. Problem je kako brendovi, odnosno kompanije raspolažu njima, odnosno kako da zajedno brendovi i njihove agencije izađu iz okvira tradicionalnih pristupa i prošire granice njihovih komunikacija. A za to su nam potrebni fenomenalni ljudi, ne samo oni sa znanjem i talentom, već i oni sa vizijom – ocenio je Darko Matijašević, generalni direktor Executive Group, u razgovoru za Magazin Biznis, odgovarajući na naše pitanje o novim trendovima u komunikacijama, koji se mogu očekivati u narednim godinama.

Naš sagovornik kaže da se klijenti i brendovi menjaju, potrošači takođe, a iznad svega, mediji i tehnologija.

• Kako se prilagođavate tim promenama?

– Konstantne inovacije koje uvodimo, napredovanje i usavršavanje u novim oblastima – od strateških studija, analiza i kreiranja poslovnih modela u kojima su digitalne i druge komunikacije ključni faktor do tehnološko-softverskih unapređenja – sve su to, rekao bih, kreativni izazovi ali i novi trendovi, sa kojima se susrećemo u poslovnoj svakodnevici. Agencija za komunikaciju nema mnogo izbora, nego da ih usvaja i bude lider u promenama.

Ali, jedina stvar za koju ne očekujem da će se promeniti i koja će uvek biti u trendu, jeste generisanje neverovatnih, inovativnih i originalnih kreativnih ideja i sadržaja, koji će doneti diferencijaciju na tržištu komunikacija gde se osrednjost neće tolerisati.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PETAR POPOVIĆ: Poslovna rešenja za mala preduzeća i preduzetnike na jednom mestu
  • O ZELENIM POLITIKAMA Biciklom – celim tokom Dunava
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO Turističke agencije – PDV tretman
  • POSLOVNA SAZNANJA: Manje hejt – više komunikejt
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Kako oduševiti kupca u prodavnici odeće
  • PREDRAG AMIDŽIĆ: Pojačana kontrola u cilju zaštite potrošača
  • Srbija pionir u CSR indeksiranju
  • FELJTON: PITER DRAKER – Principi inovacije džudo”
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2017.
Podelite ovaj tekst: