GODIŠNJI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u 2017.

Ovan

Na poslovnom planu treba da budete odlučni, mudri i strpljivi jer 2017. godina donosi nekoliko prilika koje bi trebalo iskoristiti na pravi način. Očekuju vas izuzetne šanse za uspon u karijeri, ali uz uslov da posvetite dovoljno volje i energije za timski rad. Na polju finansija čekaju vas razni izazovi i generalno povoljan period.

Bik

Godina 2017. je pravi trenutak da impresionirate sve oko sebe praktičnim rešenjima i predanim radom. Očekuje vas godina prepuna izazova i lepih prilika za one koji su zaista spremni na izuzetno i kreativno zalaganje na polju karijere. Nemojte zanemariti mogućnost napretka na trenutnom radnom mestu, iako razmišljate o pokretanju novog posla.

Blizanci

Za vas je 2017. godina – godina finansija ali vam ipak savetujemo da posebno pažljivo postupate sa novcem. Jer, postoji mogućnost povremenih uspona i padova, posebno ako imate sklonost da ulažete u rizične poslove zarad veće dobiti. Pokazaćete ogroman kreativni potencijal koji će doći do izražaja nakon teške i nepovoljne godine kakva je bila prethodna.

Rak

Imaćete uspeha na poslovnom planu. Stvari će se odvijati brzo, posebno početkom godine. Na sreću, puni ste energije i uspešno ćete se nositi sa svim promenama. Iskoristite tu energiju za rad na svojim projektima. U periodima kada je Merkur retrogradan trebalo bi pripaziti na odnose sa nadređenima. Godina 2017. donosi mogućnosti za dobre investicije.

Lav

Lav je znak velike energije i revolucionarnog duha, pa bi trebalo da svoje organizacione sposobnosti stavite na test i pokažete više inicijative na poslu. Nove poslovne prilike su pred vama a pokazaće se već na početku godine. Očekuju vas i bolje finansijske prilike. Možda će se jedna vaša stara investicija isplatiti ili možda dobijete na lotou!

Devica

Device su po mentalnom sklopu najsličnije Blizancima, zbog zajedničkog vladaoca Merkura, ali daleko mudrije, staloženije i praktičnije, što im u 2017. godini može doneti dosta dobiti, pogotovo kroz saradnju sa strancima i u dobrim odnosima sa konkurencijom. Dobro osmišljena i pametna saradnja sa njima može dovesti do uspeha u karijeri i do velikog priliva novca.

Vaga

Vama će ova godina prosto rečeno proleteti i imaćete utisak da vam vreme izmiče. Sreća bi vam mogla biti veliki saveznik u 2017. na polju posla i finansija. Na poslu neće biti značajnijih promena po pitanju vaših osećanja i utisaka kako ne uspevate da postignete dovoljno, a ovaj će vas utisak mučiti i u 2017. godini. Pokušajte racionalnije da raspolažete sredstvima.

Škorpija

Finansijama ćete upravljati mudro poučeni iskustvom iz 2016. godine i upravo to će vam ukazati na nekoliko mogućnosti za ogromnu uštedu. Ali pazite, sredinom proleća možete doći u iskušenje da se upustite u kupovinu o kojoj bi trebalo dobro da porazmislite. U svakom slučaju, u ovoj 2017. godini ćete raditi više nego ikada.

Strelac

Vaš povoljan period je od početka februara do sredine aprila 2017. i tada će biti potrebno da istaknete sebe i predstavite se pretpostavljenima u najboljem svetlu. Iskoristite svoje liderske sposobnosti i potrudite se da se istaknete. Finansije vam, na žalost, neće biti jača strana. Više ćete postići na izgradnji karijere – nije sve u novcu.

Jarac

Godina 2017. će biti vaša godina po mnogim pitanjima, a ponajviše na finansijskom planu. Osetićete veliku snagu koju bi trebalo pametno iskoristiti u smislu stručnog usavršavanja ili mogućih unapređenja. Zato se posvetite svojoj struci i izbegavajte igre na sreću, jer vam se mogu dogoditi ogromni gubici.

Vodolija

Očekuje vas mnogo posla. Tokom 2017. godine moraćete ozbiljnije da radite ako želite da imate dovoljno novca za sve vaše potrebe. Uz to, treba i da pripazite na svoje finansije. Vrlo lako se možete naći u problemima ako preterano trošite. Ne preostaje vam ništa drugo nego da se malo žrtvujete, ali to će vam se dugoročno isplatiti.

Ribe

Pozicija planeta tokom proleća 2017. najavljuje period velikih borbi i truda koji će se konačno isplatiti krajem leta, kada možete očekivati ili značajan priliv prihoda ili napredak na poslu. Od kvaliteta komunikacije na poslu sa osobama u znaku Jarca i Device zavisi vaš zasluženi napredak. Ali, po pitanju finansija imaćete utisak da vam novac klizi iz ruku. Čuvajte se rizičnijih poslovnih poduhvata.


U ovom broju još i …

  • PETAR POPOVIĆ: Poslovna rešenja za mala preduzeća i preduzetnike na jednom mestu
  • O ZELENIM POLITIKAMA Biciklom – celim tokom Dunava
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO Turističke agencije – PDV tretman
  • POSLOVNA SAZNANJA: Manje hejt – više komunikejt
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Kako oduševiti kupca u prodavnici odeće
  • PREDRAG AMIDŽIĆ: Pojačana kontrola u cilju zaštite potrošača
  • Srbija pionir u CSR indeksiranju
  • FELJTON: PITER DRAKER – Principi inovacije džudo”
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2017.
Podelite ovaj tekst: