ДР ДРАГАНА БОЈОВИЋ ЈОВИЋ: И медицина и уметност

Пре подне је у тиму лекара за лечење стерилитета у ГАК „Народни фронт“, а у поподневним и вечерњим сатима у својој галерији, у београдској Скадарлији, ствара уметничке предмете – сувенире са сертификатом

medicina-i-umetnostРетко се могу срести жене које имају два лепа и инспиративна занимања. Магистар наука др Драгана Бојовић Јовић је гинеколог и уметница, а спој обе професије у овој необичној жени, пуној енергије и љубави према људима, прожимају се, чинећи богатство њеног духа још снажнијим и хуманијим. Предана је медицини и уметности са подједнаким жаром и надахнућем, јер не жели да се одрекне ниједне професије. У њеној галерији „Пјер Монмартр“ (Pierre Montmartre), на врху београдске боемске Скадарлије, увек има посетилаца. Љупкост и суптилност др Драгане Бојовић Јовић раскрављују и орасположе и највећег песимисту.

Упркос озбиљном и преданом раду на клиници ГАК „Народни фронт“, на Одељењу за вантелесну оплодњу, ова уметношћу надахнута жена наставља у поподневним и вечерњим сатима да ради на уметничким предметима у својој галерији.

– То је стил мог живота и саставна компонента моје личности. Срећна сам што радим подједнако предано у обе професије. Волим и медицину и сликарство, водећи посебно рачуна о ефектима рада. Жеља да постанем лекар је исконска. Понекад, међутим, размишљам да ли сам успешнија у галеријском послу на штету креативног рада с пацијентима на клиници, или је обратно, каже у разговору за Економетар др Драгана Бојовић Јовић, наглашавајући да на сваком кораку открива музеје на отвореном, али има и оних под земљом.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: