ПОРОДИЧНИ БИЗНИС: „Границе“ без граница

Драган и Светлана Вукадиновић пре две деценије напустили радна места електротехничара, односно медицинске сестре и започели бизнис прерадом 50 литара млека у сопственој кући. Данас се у Границама, три километра удаљеним од Младеновца, налази савремена фабрика у којој се дневно прерађује 65 тона млека и у којој је запослено 140 људи. Висококвалитетни производи „Границе“ налазе се у 2.000 продајних места, од Новог Сада до Прокупља

mlekara-graniceУтисак је да у Србији производња хране гарантује успех свима који имају визију, пројекте, упорност и потпуну посвећеност послу. Групи најуспешнијих прерађивача млека прикључили су се Драган и Светлана Вукадиновић из Граница, надомак Младеновца, који су на девет хиљада квадратних метара изградили најсавременију фабрику млечних производа врхунског квалитета без било каквих хемијских додатака. Млекара „Границе“ под занимљивим слоганом „Између вас и природе“ примењује у производњи хране највише стандарде ISO 22000 и HACCP и из године у годину осваја бројне и престижне награде на сајмовима и другим манифестацијама на којима се презентују прехрамбени производи.

Драган и Светлана Вукадиновић, данас обоје педесетпетогодишњаци, нису ни сањали да ће у кризним деведесетим морати да промене професију и да ће се посветити послу који ће, у позитивном смислу, потпуно променити њихов живот и стандард. Драган је био електротехничар запослен у Београду, док је Светлана као медицинска сестра радила у болници у Младеновцу. Почели су са прерадом 50 литара млека да би покренули посао у сопственој кући, која се налази преко пута данас велелепне фабрике, која тренутно прерађује 65 тона млека дневно.

Млекара „Границе“ располаже пројектованим капацитетом од 100 тона дневне прераде млека и сврстава се у млекаре средње величине. Фабрика „Границе“ налази се на атрактивној локацији, у чистом еколошком окружењу, удаљена три километра од Младеновца на узвишењу са кога се пружа предиван поглед на Космај, Букуљу и Рудник.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: