DRAGANA STANIĆ I DEJAN DEVIĆ: Internet bankarstvo u Srbiji koristi dva miliona ljudi

U 2017. godini je broj korisnika mobilnog bankarstva u Srbiji premašio milion, dok internet bankarstvo beleži oko dva miliona korisnika. Zato je bilo neophodno da se uvede posebna zaštita za korisnike koji nisu fizički prisutni u momentu pružanja informacija ili zaključivanja ugovora. Ali, to je samo deo iz seta finansijskih zakona koje je nedavno usvojila Skupština RS

Dragana Stanić i Dejan Dević

Veliki iskorak za bankarski sektor, kao i veliki boljitak za klijente očekuje se od primene seta izmena u domenu finansijskih zakona čiji je predlagač Narodna banka Srbije, a koji su u Skupštini Republike Srbije usvojeni 8. juna. O ključnim novinama Predloga zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, potom Predloga zakona o finansijskom obezbeđenju, Predloga zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, kao i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o NBS, specijalno za Magazin Biznis govorili su Dragana Stanić, generalna direktorka Sektora za platni sistem, i Dejan Dević, generalni direktor Direkcije za zakonodavno-pravne poslove Narodne banke Srbije.

• Koje su ključne novine u izmenjenim zakonskim rešenjima?

– Dejan Dević: Novousvojenim zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, unapređuje se zaštita korisnika u slučaju kada im se finansijske usluge pružaju putem savremenih metoda komunikacije, kao što su internet i mobilni telefoni. Sveopšti trend digitalizacije društva (u 2017. godini je prvi put broj korisnika mobilnog bankarstva prešao milion u Srbiji, dok je broj korisnika internet bankarstva oko dva miliona), zahtevao je da se uvede posebna zaštita za korisnike koji nisu fizički prisutni u momentu pružanja informacija ili zaključivanja ugovora. Praktična nemogućnost da se pri zaključenju onlajn ugovora korisniku u direktnoj komunikaciji sa zaposlenim u finansijskoj instituciji pruže neophodne informacije, stvara dodatni rizik da će korisnik izabrati finansijski proizvod i obavezati se prema finansijskoj instituciji ugovorom koji ne odgovara njegovim potrebama. Ovim zakonom stvaraju se pretpostavke da do toga ne dođe.

• Kako se to postiže?

– Dejan Dević: Najznačajnije novine koje zakon predviđa jesu dostavljanje jasnih i relevantnih informacija u predugovornoj fazi i pri oglašavanju, pravo korisnika da odustane od ugovora u roku od 14 dana, pravo korisnika da raskine ugovor bez troškova… NBS je pripremila i Zakon o finansijskom obezbeđenju koji stvara pretpostavke za dalje unapređenje finansijskog sistema i njegove infrastrukture, posebno u vezi s pravnom sigurnošću i nesmetanim izmirenjem obaveza učesnika na finansijskom tržištu.

Podelite ovaj tekst: