ODRŽANA KONFERENCIJA KOMPANIJE GENERALI CEE HOLDING: Akvizicije dodatno osnažile Generali u regionu

Nedavnom kupovinom slovenačkog Adriatic osiguranja i prethodnim preuzimanjem poljskog osiguranja Concordia, Generali CEE holding je ojačao svoje pozicije u regionu. Uz to je i sklopljeno strateško partnerstvo sa UniCredit bankom čime će se dodatno unaprediti poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi. Kompanija Generali je ostvarila značajni rast premije i profita u 2017. godini

Gregor Pilgram, Lućijano Ćirina i Miroslav Singer na godišnjoj konferenciji u Ljubljani

Grupa Generali osiguranje u prethodnih godinu dana ojačala je pozicije u regionu centralne i istočne Evrope preuzevši dve kompanije – u Poljskoj i u Sloveniji. Osim toga, povećani su ukupna premija, ali i profit. U narednom periodu, kako je rekao Lućijano Ćirina, generalni direktor Generali CEE holdinga, nastaviće da jačaju pozicije, ali ne veruju da će ulaziti na nova tržišta.

„Ovaj region je strateški i fundamentalan za razvoj naše grupe što dokazuju i akvizicije u Poljskoj i Sloveniji. Preuzimanjem Adriatic Slovenica osiguranja postajemo drugi osiguravač na slovenačkom tržištu, a bili smo peti. Uvećali smo premiju sa 100 na 400 miliona evra. U Poljskoj smo preuzeli osiguranje Concordia i ojačali portfelj neživotnih osiguranja, budući da su oni veoma aktivni u osiguranju poljoprivrede. Osim toga, ojačali smo poziciju na zapadu zemlje gde je ovo osiguranje imalo dosta klijenata i razvijene kanale prodaje. Akvizicije su u skladu sa našom strategijom. Naime, naša dva glavna cilja su jačanje portfelja neživotnih osiguranja i jačanje asset menadžmenta, odnosno upravljanje aktivom“, rekao je Ćirina na godišnjoj konferenciji za medije iz ovog regiona, organizovanoj u Ljubljani 6. juna 2018.

Značajna inovacija u narednom periodu u regionu centralne i istočne Evrope, kada je reč o prodaji osiguranja, biće jačanje bankoosiguranja, budući da je Generali sklopio strateško partnerstvo sa UniCredit bankom.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • ISKOSA GLEDANO: Ko se boji cene benzina
  • TV SLIKE I PRILIKE: Razmislite pre nego što pozovete – halo, televizija!?
  • VEZA SA NAJZNAČAJNIJIM MEĐUNARODNIM MREŽAMA I DATA CENTRIMA U EVROPI Telenor data centar – bezbedno i pouzdano poslovanje
  • ERIK RIS: ”STARTUP NAČIN” (3): Razmišljajte o velikom, počnite od malog, rastite brzo
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2018.
Podelite ovaj tekst: