Дуго чекање на новац од Гугл огласа

Сваки пут када неко кликне на Гугл оглас ви ћете зарадити извесну количину новца. У моменту када та сума достигне 100 долара колико је минимална исплата, Гугл вам шаље чек на адресу коју сте навели приликом регистрације. А потом почиње наплата…

google-reklameИако је Google AdSense можда најједноставнији начин да власници блога, сајта или форума зараде новац без много муке, он је у Србији уједно и најкомпликованији, пре свега због процедуре наплате Гугл чекова која је овде, благо речено, језива.

Систем у суштини функционише овако: након што се пријавите на Google AdSense и урадите потврду путем мејла, од Гугла добијате кôд који постављате на различита места на блогу или сајту. Сваки пут када неко кликне на Гугл оглас ви ћете зарадити извесну количину новца. У моменту када та сума достигне 100 долара колико је минимална исплата, Гугл вам шаље чек на адресу коју сте навели приликом регистрације.

И то је лепши део приче. А онда стиже сага о наплати која по правилу траје око месец дана, наравно уколико изаберете банку која зна шта је Гугл, а у зависности од банке може поприлично да вас кошта.

Од 32 банке колико их послује у Србији, половина ради уновчавање Google AdSense чекова. Када кажемо уновчавање, процедура подразумева проверу чека или инкасо процедуру тј. слање на наплату, јер ниједна банка те чекове не откупљује, и немогуће је да новац добијете одмах.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: