EMIL TEDESKI, ATLANTIK GRUPA: Snažnija ekonomija uvek više investira

Privrednici iz Srbije su verovatno i dalje nezadovoljni jer okolnosti nisu bitno drugačije. Da se ne ponavljam previše, ponovno ću reći samo da je suština odgovora u snazi ekonomije i da ona ekonomija koja je potentnija uvek investira više

Emil Tedeski

Emil Tedeski

Jednostavno je objašnjenje zašto je Fudlend bio zanimljiv za Atlantik grupu – primarno zbog kvaliteta asortimana, autentičnosti proizvoda i međunarodnog potencijala. Reč je o kompatibilnosti. „Bakina tajna” je prepoznata na više od 20 internacionalnih tržišta i već je deo redovne ponude maloprodajnih lanaca u Švajcarskoj, Švedskoj, Engleskoj, Francuskoj, SAD-u, Australiji, Koreji, Japanu… Deo asortimana čak možete naći u ponudi na Amazonu. Ovim rečima Emil Tedeski, vlasnik Atlantik grupe, počinje razgovor za Magazin Biznis.

– Proizvodi se rade od najbolje sirovine, prema tradicionalnoj recepturi i dobrim delom ručno. To nije jedan od proizvoda koji može da napravi svako. I verujemo da baš naš ajvar može postati globalni proizvod, kao što su to danas pica, kebab ili humus. Sami proizvodi – vrhunski domaći ajvar, džemovi i prirodni sokovi, po kvalitetu i sastavu, proizvodnji i dizajnu su beskompromisni. U firmi se izuzetno vodilo računa o kvalitetu. Vaso Lekić i njegovi partneri su deset godina, zahvaljujući velikom talentu i entuzijazmu, uspešno razvijali Fudlend, kad je reč o konceptu i viziji proizvoda. S vremenom je, međutim, firma došla u finansijsku krizu i nije mogla da servisira svoje obaveze. No, verujem da danas svi možemo biti zadovoljni. Fudlend je iza sebe dobio snažnu kompaniju koja razume brend i koja će odličnim proizvodima dati podršku i u daljem razvoju i u dodatnom jačanju pozicija na međunarodnim tržištima.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • FREDERIK KUEN (FREDERIC COIN): Povoljnije okruženje za nove investicije
  • Zapažen nastup srpskih izlagača na sajmu „Prodexpo“ u Moskvi
  • Oprez prilikom kupovine
  • Upravljanje otpadom je rastuća industrija
  • Osvojite jednu od prestižnih stipendija
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Vežbajte za javni nastup
  • POSLOVNA SAZNANJA: MOJO ili NOJO
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. Marta 2015.
Podelite ovaj tekst: