SAJAM HOTELIJERSTVA I GASTRONOMIJE U LIONU: Užitak za sva čula

Pored izložbi gastronomskih proizvoda i profesionalne kulinarske opreme, kao i okruglih stolova o industriji hrane i trgovini, tokom sajma su održana brojna takmičenja majstora kuhinje u različitim veštinama, od keteringa do pripreme kafe i čokolade. Najbolji ove godine bili su Norvežani i Italijani

Pobednik: Najbolji u oštroj konkurenciji bio je Norvežanin Orjan Johanesen

Pobednik: Najbolji u oštroj konkurenciji bio je Norvežanin Orjan Johanesen

U francuskom gradu Lionu od 24. do 28. januara održan je specijalizovani svetski sajam hotelijerstva i gastronomije – SIRHA 2015. Tokom pet dana trajanja događaja posetioci su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima u gastronomiji, kao i u industriji profesionalne pekarske, poslastičarske i kulinarske opreme, ali i da saznaju više o novim tehnologijama koje se koriste u svetu.

Mogli su i da uživaju u kulinarskim dostignućima svetskih majstora kuhinje, jer je u okviru sajma održano prestižno takmičenje kuvara “Bocuse d’Or 2015”, na kome su učestvovali predstavnici 24 države, kao i Svetski kup poslastičara sa 21 nacionalnim timom u konkurenciji. Svi oni prikazali su svoje kulinarske veštine i način primene novih tehnologija, znanja i umeća u pripremanju hrane.

Tokom celog SIRHA sajma hotelijerstva i gastronomije održano je ukupno 18 kulinarskih takmičenja, od keteringa do pripreme kafe i čokolade. Organizovani su i okrugli stolovi o industriji hrane i trgovini, kao i izložbe poznatih proizvoda.

Za učešće na sajmu bilo je registrovano oko 3.000 izlagača. Javnosti je predstavljeno 650 novih proizvoda, a posetioce su dočekala 22 regionalna i 32 međunarodna paviljona. Za ovu priliku posebno pripremljen televizijski studio – SIRHA TV – ugostio je oko 150 gastronomskih eksperata i kuvara.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • FREDERIK KUEN (FREDERIC COIN): Povoljnije okruženje za nove investicije
  • Zapažen nastup srpskih izlagača na sajmu „Prodexpo“ u Moskvi
  • Oprez prilikom kupovine
  • Upravljanje otpadom je rastuća industrija
  • Osvojite jednu od prestižnih stipendija
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Vežbajte za javni nastup
  • POSLOVNA SAZNANJA: MOJO ili NOJO
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. Marta 2015.
Podelite ovaj tekst: