EMILIJA STOJAKOVIĆ: Uskoro prva privatna robna marka – Home Plus

Ove 2017. godine ćemo testirati sve novine koje uvodimo, a jedna od njih je naša privatna robna marka – pojaviće se već u proleće ove godine. Pod nazivom Home Plus imaćemo artikle za svakodnevnu upotrebu, proizvode za kuću, ali smo u ponudu uključili i aksesoare i kozmetiku. Naša robna marka proizvodiće se delom u Srbiji a delom u inostranstvu, uz kontrolisani kvalitet i povoljne cene

Pred novim izazovima: Emilija Stojaković

Od ovog proleća, srpska kompanija Home centar, poznata po svojim prodajnim salonima specijalizovanim za gotovo sve kućne potrebe, uvodi toliko novina da to više neće biti – Home centar. Jer, reč je o promenama na svim nivoima. Prvo, ova firma je u porodičnom vlasništvu Branislava Stojakovića, biznismena koji je pre više od 20 godina stvorio srpski brend Eurosalon. Drugo, menjaju se formati prodaje, što znači da će biti različitih veličina prodavnica ove kompanije. Treće, menja se i ime, pa Home centar postaje Home Plus koji u svoju ponudu uključuje i aksesoare i kozmetiku. Četvrto, na našem tržištu nastaće prva privatna robna marka u oblasti nameštaja, pod nazivom Home Plus. To je samo deo novina za koje Emilija Stojaković, član Upravnog odbora i suvlasnik kompanije Home Plus, kći Branislava Stojakovića, kaže za Magazin Biznis da je bio neophodan:

– Prepoznali smo potrebu tržišta da ponudimo nešto novo. Naš prvi kupac jeste žena, a sada želimo da obuhvatimo i mlađe generacije. Uverili smo se da naši ljudi vole da kupuju modne artikle. Pokazalo se da su neki strani modni brendovi bolje poslovali u Srbiji nego u regionu, iako se stalno ističe da su niske naše platežne mogućnosti. Zato mi želimo da našem kupcu – ženi, ponudimo asortiman ne samo da bude domaćica, nego da ima mogućnosti izbora i modnih detalja, pa ćemo imati i tašne, šešire, kozmetiku, sezonske modne detalje i nakit iz uvoza koji će biti izvanredne izrade i kvaliteta, a po veoma popularnim cenama. Sigurna sam da ćemo po tome biti vodeći na tržištu, kaže Emilija Stojaković.

Najavljujući da žele da sa svojim novim brendom izađu i u region, naša sagovornica ističe da je cilj Home Plusa da osveženim asortimanom ima ponudu za sve generacije, u čemu im je veoma značajna upravo ova godina:

– Godina 2017. je godina kada ćemo testirati sve novine koje uvodimo, a jedna od njih je naša privatna robna marka (private label), već u proleće ove godine. Pod nazivom Home Plus, privatna robna marka odnosiće se na artikle za svakodnevnu upotrebu, na proizvode za kuću ali i na modne aksesoare. Našu robnu marku ćemo proizvoditi delom u Srbiji a delom u inostranstvu – uz kontrolisani kvalitet i povoljne cene, tvrdi Emilija Stojaković.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • UNIKREDIT BANKA PODRŽAVA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE: Poljoprivreda ima veliki potencijal za rast i razvoj
  • KAKO ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH UTIČE NA POSLOVANJE KOMPANIJE: Radna atmosfera i uslovi rada važniji od plate
  • AVANTAGE MODEL POSLOVANJA SOSIJETE ŽENERAL BANKE: I vreme i novac ulažite sa stilom
  • OD SADA MOGUĆA KUPOVINA LOKALA NA LIZING: Jednostavnije uz nansijski lizing
  • OSNOVAN SAVET ZA OMLADINSKO PREDUZETNIŠTVO: Podrška mladima u biznisu
  • BANKE TROŠE ČAK TRI PUTA VIŠE NA IT SIGURNOST U ODNOSU NA DRUGE ORGANIZACIJE Računi u bankama izloženi napadima socijalnog inženjeringa
  • IZAZOV 2017: Koji će trendovi obeležiti 2017. godinu
  • PITER DRAKER: Umeće raspolaganja vremenom
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2017.
Podelite ovaj tekst: