VEČE SA MIŠOM LUKIĆEM I STANKOM PEJANOVIĆ: Novac je kao energija – ako ga ne daješ, ne dolazi

Biznismen i kreativac Miša Lukić, koji sada kao regionalni direktor kompanije Publicis vodi 30 firmi u regionu i svetu, i koji je po izboru SAM-a u 2016. proglašen za najboljeg menadžera, bio je gost Stanke Pejanović, predsednice SAM-a, na specijalnom događaju priređenom za članove SAM-a. Dvoje uspešnih menadžera pružili su veliko zadovoljstvo prisutnima u originalnom „talk show“ na temu brendinga i brenda, odnosa prema novcu, donošenja odluka, a govorili su i o stvaranju „zvezda“ i „neba“, potencijalima Srbije i srpskog društva

Stanka Pejanović i Miša Lukić – originalni „talk show“ za članove SAM-a

Džošua Bel, poznati violinista, za čiji koncert najjeftinija karta košta više od 100 dolara, uradio je eksperiment u dogovoru sa poznatim američkim dnevnim listom Washington Post. Naime, izašao je ujutru da svira na metro stanici i stavio kačket za prikupljanje novca. U rukama je imao Stradivarijus violinu vrednu 3,5 miliona dolara. Za „koncert na ulici“, za koji bi, inače, u nekoj dvorani bio plaćen stotine hiljada dolara, od prolaznika je dobio svega 32 dolara. Dobio bi i manje da ga jedan prolaznik nije prepoznao i spustio mu u kačket 20 dolara.

Ovom pričom je Miša Lukić, regionalni direktor za centralnu i istočnu Evropu marketinške kompanije Publicis One, započeo odgovor na pitanje Stanke Pejanović, predsednice SAM-a, o građenju ličnog brenda. Naime, 2. marta je u Beogradu SAM priredio za svoje članove specijalni „talk show“ u kojem je Miša Lukić bio gost predsednice Stanke Pejanović. Dvoje uspešnih menadžera pružili su veliko zadovoljstvo prisutnima, neposrednom komunikacijom, zanimljivim i provokativnim zapažanjima koja su doticala sve – od izgradnje brenda, preko odnosa prema novcu do potencijala koje imaju Srbi i Srbija.

Brend, reputacija – ponavljanje

Uz poruku da u 21. veku nije dovoljno da ste samo dobri, već morate da budete najbolji u onome što radite, Lukić smatra da je lični brend ono što ljudi pričaju o vama kada niste prisutni. Zato, da bi se lični brend izgradio, važno je poznavati sebe jer to je upravo ono što kažete, uradite, mislite i osećate.

– Reč brend, odnosno reputacija, potiče od reči reputare – ponavljanje. Ali problem nastaje ako se izgradi promenjiva reputacija. U tom slučaju ni sami ne znate koje su ključne stvari koje vas karakterišu, a to znači da nema dobrog brenda – kaže Miša Lukić.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • UNIKREDIT BANKA PODRŽAVA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE: Poljoprivreda ima veliki potencijal za rast i razvoj
  • KAKO ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH UTIČE NA POSLOVANJE KOMPANIJE: Radna atmosfera i uslovi rada važniji od plate
  • AVANTAGE MODEL POSLOVANJA SOSIJETE ŽENERAL BANKE: I vreme i novac ulažite sa stilom
  • OD SADA MOGUĆA KUPOVINA LOKALA NA LIZING: Jednostavnije uz nansijski lizing
  • OSNOVAN SAVET ZA OMLADINSKO PREDUZETNIŠTVO: Podrška mladima u biznisu
  • BANKE TROŠE ČAK TRI PUTA VIŠE NA IT SIGURNOST U ODNOSU NA DRUGE ORGANIZACIJE Računi u bankama izloženi napadima socijalnog inženjeringa
  • IZAZOV 2017: Koji će trendovi obeležiti 2017. godinu
  • PITER DRAKER: Umeće raspolaganja vremenom
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2017.
Podelite ovaj tekst: