VELIKI FORUM SAM: Može li država da bude servis građana i privrede

Kori Udovički: Formiranje potpuno objedinjene i centralizovane inspekcije nije najbolje rešenje za Srbiju. Nije suština da se sve inspekcije stave pod jedan krov, već da se uvede njihova koordinacija

Sa panel rasprave na 17. Velikom forumu SAM-a

Sa panel rasprave na 17. Velikom forumu SAM-a

Zakon o inspekcijskom nadzoru koji je u pripremi naći će se na javnoj raspravi do kraja jula, a možda i ranije, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički na Velikom forumu Srpske asocijacije menadžera (SAM), sedamnaestom po redu, koji je održan 10. jula u Beogradu, u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja. Tema susreta koji je okupio oko stotinu menadžera i stručnjaka iz ove oblasti bila je „Reforma inspekcijskog nadzora i uticaj na privredu“. Ministarka Udovički je ukazala da je taj zakon samo početak na putu ka većoj saradnji privrede i države.

– Želimo obimniju javnu raspravu a ne da to bude samo 20 dana. U raspravu treba da budu uključeni oni koji će primenjivati zakon. Naš cilj je da država bude servis građana i privrede, iako je ona često više prepreka nego pomoć u poslovanju, rekla je Udovički.

Stoga bi usvajanje navedenog zakona bio prvi uslov da se to promeni, a naročito je važan za smanjivanje sive ekonomije. Ona je naglasila da ništa ne vredi da se pišu zakoni iza zatvorenih vrata, već je, takođe, važno da se oni primenjuju u životu i u saradnji sa privredom.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PROCREDIT BANKA UVEK SPREMNA DA PODRŽI DOBRU POSLOVNU IDEJU KLIJENTA: Brže i jednostavnije do novih poslovnih prilika
  • OCENE STRUČNJAKA BILTENA MAKROEKONOMSKE ANALIZE I TRENDOVI (MAT): Budžetski deficit se ne može smanjiti bez ušteda države
  • REZULTATI ANKETE POSLODAVACA KOJU JE FINANSIRALA EVROPSKA UNIJA: Više radnih mesta tek u 2015. godini
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • POSLOVNA SAZNANJA: Feedback i Feedforward – ključ razvoja
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Humor – zlata vredan alat
  • NIK VREDEN: PROFIT BREND (3): Pronađi kupca i profitiraj
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2014.
Podelite ovaj tekst: