GORDANA BUKUMIRIĆ: Dampingovanje cena utiče na kvalitet pokrića

Danas je sve više stranih ulagača, internacionalnih kompanija i malih i srednjih preduzeća koja imaju potrebu za osiguravajućim proizvodima. To je segment gde mi planiramo da se širimo, ali to ne znači da ćemo zapostaviti segment stanovništva

Gordana Bukumirić

Gordana Bukumirić

Cilj Uniqa osiguranja je da do 2020. godine udvostruči broj klijenata, ali i da poslovanje usmeri ka korporativnim klijentima. Trenutno, oko 30 odsto portfelja ovog osiguravača čine korporativni klijenti.

– Tržišno učešće Uniqa osiguranja u Srbiji je oko osam odsto, a na tržištu korporativnog osiguranja učestvujemo sa oko šest odsto, što znači da imamo prostora za rast upravo u tom segmentu – kaže u intervjuu za Magazin Biznis Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog komiteta Uniqa osiguranja. Ona govori i o javnim nabavkama i problemu dampingovanja cena premije kao i o načinima kako se mogu motivisati mala i srednja preduzeća da osiguravaju imovinu.

• Zašto ste se u ovoj godini, između ostalog, usmerili na korporativni sektor i da li ste targetirali određene ciljne grupe?
– Želimo i da iskoristimo podršku UNIQA grupe i njihov know-how u uslugama osiguranja za korporativni sektor, te da na adekvatan način ponudimo svoje usluge klijentima koji imaju istu filozofiju funkcionisanja u više zemalja. Da bismo ovakvu strategiju uspešno realizovali, prilagođena su i pokrića reosiguranja i unutrašnja organizacija.

Do sada su korporativne klijente u Srbiji uglavnom predstavljale državne i društvene kompanije, njihova imovina i zaposleni. Međutim, danas je sve više stranih ulagača, internacionalnih kompanija i malih i srednjih preduzeća koja imaju potrebu za osiguravajućim proizvodima. To je segment gde mi planiramo da se širimo, ali to ne znači da ćemo zapostaviti segment stanovništva. Dalje ćemo raditi na razvoju imovinskih osiguranja, ali ćemo razvijati i osiguranje lica, što u slučaju korporativnih klijenata znači zdravstveno osiguranje i osiguranje nezgode.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • Novak Đoković fondacija ulaže 700.000 evra
  • KONKURENCIJA NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNE ENERGIJE Kogeneracija – Struja iz do sada neiskorišćenog gasa
  • MARIJANA VASILESKU, ČLANICA IZVRŠNOG ODBORA, NADLEŽNA ZA RESOR ZA POSLOVE SA STANOVNIŠTVOM SBERBANKE Mi smo tamo gde su naši klijenti
  • EDUKACIJA PRED NOVIM IZAZOVIMA ZBOG SAVREMENIH TEHNOLOGIJA Da li treba plaćati za visokoškolsko obrazovanje ili ne
  • KAKO JE POSLOVALA FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC U 2015. GODINI Obezbedili 2,2 miliona dolara pomoći za 130.000 ljudi
  • Točeni Jelen – svaki gutljaj kao da je prvi
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE (I deo) Sedam stvari koje klijenti očekuju
  • U ORGANIZACIJI TGI GRUP INTERNEŠENEL Uručena priznanja “Superbrend Srbija”
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2016.
Podelite ovaj tekst: