Савремене утичнице из Бачке Паланке

Извршна директорка Јована Јаковљев и њен отац, инжењер и генерални директор Ђура Јаковљев, главни су покретачи и идејни творци производње брендираног електроинсталационог материјала у њиховој компанији „Нопал лукс“ која има 130 запослених

uticniceМлада економисткиња са дипломом Лондонске школе за односе с јавношћу (ЛСПР) и Академије за комерцијалне комуникације „Др Гилберт центра“ у Београду, Јована Јаковљев, сувласница је и извршна директорка компаније „Нопал лукс“ из Бачке Паланке. Иако послују тек три године, успели су, пре свега захваљујући Јовани и њеном оцу Ђури Јаковљеву, генералном директору са дипломом инжењера машинства, да достигну завидан ниво производње електроинсталационог материјала.

Заправо, Јаковљеви су пре три године преузели тадашњи „Нопал“ који је у лошој транзиционој пракси у Србији био потпуно девастиран, иако је као друштвено предузеће успешно радио пуних педесет година. Под именом „Нопал лукс“ ова фирма данас може да се похвали брендираним производима који су занимљиви за купце не само у Србији и региону, већ и у многим европским земљама.

– Определили смо се за нове пројекте који ће представљати бренд из области електроинсталационог материјала. Настојали смо, и успели, да повећамо извоз и данас дистрибуирамо 45 процената наших производа изван Србије, у вредности два милиона евра годишње. У Хрватској и Македонији имамо сопствене дистрибутере. Руске и украјинске компаније су заинтересоване за производе из модуларног програма „Нопал лукса“ и већ увелико преговарамо с њиховим овлашћеним представницима – истиче Јована Јаковљев у разговору за Економетар.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: