JOVANKA JOVANOVIĆ, BOSCH SRBIJA: Beogradski tim Boša u svetskom vrhu

Marketing Inteligence odeljenje u Beogradu jedno je od četiri kompetentna centra na svetu, pored Nemačke, Brazila i Singapura. Tim u Beogradu veoma je kompetentan da kvalitetno sprovodi aktivnosti od globalnog značaja za jednu multinacionalnu kompaniju kakva je Robert Boš

Jovanka Jovanović

Na tržištima Srbije i Crne Gore kompanija Robert Boš (Bosch) je u prošloj godini ostvarila rast prometa od 18 odsto a trend rasta nastavlja se i u ovoj godini – pokazuju podaci koje su predstavnici ove kompanije nedavno saopštili u Beogradu. O tome kako je ostvaren rast, o poslovanju kompanije koja je jedan od najvećih svetskih brendova u svojoj branši, kao i o tome šta najviše Boš prodaje u Srbiji, imajući u vidu da su najširoj javnosti najpoznatiji kućni aparati, razgovarali smo sa Jovankom Jovanović, generalnom direktorkom Boša za Srbiju. Sagovornica Magazina Biznis najpre podseća da Boš grupu predstavljaju tri entiteta registrovana na teritoriji Srbije: Preduzeće Robert Bosch d.o.o; ogranak BSH (Bosch Siemens Aparati za domaćinstvo) i Bosch Rexroth Predstavništvo.

Preduzeće Robert Bosch d.o.o. pokriva nekoliko poslovnih oblasti: Automotive Aftermarket, Električni ručni alati, Sigurnosni sistemi, Termotehnika koja obuhvata velike industrijske sisteme, inače novoosnovano odeljenje u 2010., zatim mali sistemi grejne tehnike, Automotiv Marketing Inteligence i Automotive Product Management osnovan početkom 2011.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: