PRVI SRPSKI PARLAMENT PREDUZEĆA: Privrednici upozorili Vladu

Smanjenje zaduživanja, sprovođenje mera za unapređenje konkurentnosti privrede, donošenje sistemskog okvira za održivo finansiranje i učestvovanje preduzetnika u usvajanju ekonomskih zakona, neki su od zahteva koje su privrednici izneli pred predstavnike vlasti u Domu Narodne skupštine 3. juna

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije organizovala 3. juna prvu sednicu Srpskog parlamenta preduzeća na kojoj je oko 200 privrednika iz Srbije pokrenulo strateški dijalog privrede i zakonodavne i izvršne vlasti. U skupštinskim klupama toga dana umesto poslanika sedeli su preduzetnici, koji su predočili goruće probleme koje bi Vlada hitno trebalo da reši. Predstavnici vlasti bili su Mirko Cvetković, premijer Srbije, Slavica Đukić Dejanović, predsednica Narodne skupštine, Verica Kalanović i Božidar Đelić, potpredsednici Vlade, Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Delegacije Evropske unije u Srbiji. Teme prve sednice Srpskog parlamenta preduzeća bile su podrška i finansiranje privrede, unapređenje poslovnog ambijenta, kao i podsticanje i perspektive srpskog izvoza. Na sednici je organizovana i svečana dodela lenti ambasadorkama ženskog preduzetništva, koje treba da podstaknu žene da u većoj meri osnivaju sopstvena preduzeća i povežu se sa poslovnim mrežama u Evropskoj uniji.

Sednica je organizovana u tri sesije na kojima su privrednici iznosili probleme sa kojima se suočavaju u poslovanju, posle čega je usledila rasprava i izglasavanje predloga. Parlamentom je predsedavao Miroslav Miletić, predsednik Skupštine Privredne komore Srbije i generalni direktor Bambi-Banata.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: