Како против нелојалне конкуренције произвођача хране

Посланици водећих политичких партија у Народној скупштини одговарају на питања чланица Удружења пословних жена, а сврха је да се утиче на поправљање пословног амбијента. Пројекат реализују УПЖ, наш часопис и продукцијска кућа Атлантис, уз подршку Америчке амбасаде у Србији

pecivaУ оквиру пројекта ”Предузетнице питају”, чланице Удружења пословних жена (УПЖ) постављају питања и траже одговоре како би се утицало на унапређење пословног амбијента у Србији. На питања одговарају посланици у Народној скупштини у Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, односно представници водећих политичких партија: Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС), Уједињених региона Србије (УРС), и Демократске странке (ДС).

Предузетнице на овај начин информишу представнике партија, који утичу на доношење одлука о важним економским питањима у Србији, о ономе што их највише оптерећује у пословању. Пројекат реализује УПЖ, у сарадњи са Економетром и продукцијском кућом Атлантис, а уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Србији. У електронској форми овог пројекта, телевизијски прилози се емитују на каналу Б92 инфо, почев од 8. марта па до краја ове године.

Весна Јевтовић, власница фабрике пекарских производа ”Хера” из Прокупља, каже да се произвoђачи хране у Србији суочавају са нелојалном конкуренцијом – малим произвођачима који не задовољавају одређене хигијенске услове, немају сертификоване производе и не послују у складу са прописаним стандардима за квалитет хране. Увођење тих стандарда поскупљује производе великим произвођачима, а малима који их не уводе омогућава да продају производе по нижим ценама. Због тога је Весна Јевтовић питала: Какве су могућности да се свеобухватном контролом регулише такво стање у Србији и забрани рад онима који производе храну у сумњивим и небезбедним условима?

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: