„ДРВО ДЕКОР“, ГРДЕЛИЦА: „Сибирац“ чува енергију

Некадашњи начелник Одељења за привредни развој Лесковца добровољно напустио функцију и основао занатску радњу за производњу грађевинске столарије од најквалитетнијих материјала

sibiracДанас успешан произвођач грађевинске столарије, Миливоје Вељковић до 2003. године био је у удобној фотељи начелника Одељења за привредни развој општине Лесковац, заговарао је оснивање слободне зоне у том граду, а понуђено му је и место директора Републичког фонда за развој. Општински руководиоци су тада рекли да ту функцију није добио он, већ Лесковац и да ће они одлучити коме да је повере. Била је то кап у препуној чаши, јер се већ није слагао са условима и начином рада који се сводио на својатања по партијској припадности, па је добровољно отишао са функције и посветио се производњи грађевинске столарије.

Било је то време када су се гасили овдашњи произвођачи столарије „Данило Бошковић“ из Грделице и „Благоје Николић“ из Лесковца. Миливоје Вељковић је својевремено био директор грделичког произвођача грађевинске столарије, некада највећег у Србији, па је и то био разлог да се определи за ову област. Регистровао је занатску радњу „Дрво декор“ са седиштем у родној Грделици и покренуо производњу у изнајмљеном простору у Лесковцу.

Има осам сталних пријављених радника, а по потреби ангажује још. Реч је о стручним столарима из некадашњих фабрика „Данило Бошковић“ и „Благоје Николић“ који у току месеца направе до двеста прозора и врата разних врста од квалитетног материјала који красе бројне куће, приватне и државне објекте, од зграде Универзитета у Нишу до дворца Марије Терезије у Бечу.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: