Награђене најбоље „Идеје за боље сутра“

Циљ пројекта било је проналажење идеја за производе и услуге који на најбољи начин могу да допринесу побољшању имиџа Србије, као и унапређењу извозног потенцијала земље. У категоријама предузећа и појединаца награђено је девет кандидата

nagradjene-idejeПредставници Фондације Ана и Владе Дивац, Уникредит фондације и Уникредит банке представили су 6. јуна победнике конкурса “Идеја за боље сутра”. Циљ овог пројекта било је проналажење идеја за производе и услуге који на најбољи начин могу да допринесу побољшању имиџа Србије у региону и шире, као и унапређењу извозног потенцијала земље.

Социјална предузећа, мале задруге, предузећа која запошљавају маргинализоване и социјално угрожене групе и појединце, као и породице и појединци, у периоду од 7. новембра до 26. децембра 2012. године пријавили су 230 идеја. На основу њихове иновативности и одрживости самих пројеката одабрано је девет најбољих кандидата којима су додељена бесповратна средства у укупном износу од 56.000 евра. Овај пројекат подржале су Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) и Туристичка организација Србије (ТОС).

– Већ више од пет година наша фондација подржава пројекте који су усмерени на рањиве категорије становништва у Србији. То је један од разлога због којег смо одлучили да и овде имплементирамо “Идеју за боље сутра”, која је претходно спроведена у појединим земљама у којима наша група послује. Веома смо поносни на то што пројекат има ширу димензију и веома смо задовољни свим изабраним идејама – изјавио је Гвидо Мунци, представник Уникредит фондације.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: