KATARINA ŠIBALIĆ: Odlučno i u kriznim vremenima

Okolnosti koje je kreirala pandemija, dovele su pojedine industrije do borbe za opstanak, dok su za neke bile čak i povoljne.

Katarina Šibalić

Industrija kafe, konkretno, ne ulazi u kategoriju značajno ugroženih, ali ima svoje specifične izazove – kako zbog sirovine koja beleži velike cenovne nestabilnosti uzrokovane, pre svega, situacijama u zemljama porekla, tako i zbog uvećanja troškova transporta, ali i posledica uvođenja epidemioloških mera koje su u određenim periodima gotovo potpuno obustavile prodaju u HoReCa kanalu. Posmatrajući sve okolnosti, bez obzira na to u kojoj industriji bili, mislim da je ova, kao i sve prethodne krize, pokazala da nema suštinske razlike u pristupu poslu marketinga i komunikacija. Razumevanje kako dati uslovi utiču na život i potrebe vaše ciljne grupe, na jednoj strani, i znanje, veštine i kreativnost da to razumevanje pretočite u adekvatna rešenja, na drugoj strani, uvek su bili i ostaće osnova za uspeh, a faktori koji presuđuju da li ćete uspeh i ostvariti su koliko ste adaptibilni i fokusirani na rešavanje izazova. Verujem da smo jedna od kompanija koja se u velikoj meri prilagodila okolnostima i kroz drugu godinu krize ide odlučno. Konstantno se prilagođavamo i posvećeno sprovodimo nove pristupe i rešenja, koji su usklađeni sa promenama koje je ova kriza donela u živote ljudi, a promene su pre svega vezane za načine i kanale kupovine, zatim konzumaciju određenih kategorija u kafi gde već registrujemo promene trendova, kao i sve veću cenovnu osetljivost potrošača.

Prvi rođendan naše online prodavnice www.kafakodkuce.rs bio je 9. aprila. Razvili smo je i stavili u funkciju za nepune tri nedelje od uvođenja vanrednog stanja prošle godine, a da nije ni bila u našem dugoročnom planu pre pojave pandemije. Rezultati ovog kanala prodaje daleko prevazilaze sve naše, čak i optimistične scenarije. Ohrabreni time, krajem prošle godine ušli smo u još jednu, izazovniju avanturu koja adresira i nove prilike i mesta konzumacije, kao i načine kupovine. Reč je o online prodavnici za espresso kafu i aparate za pripremu kafe pod našim internacionalnim BeanZ brendom www.beanzcafe.co.rs, a na kojoj primenjujemo model prodaje putem pretplate. Taj model je za kafu izuzetno inovativan na ovim prostorima i iznenađujuće dobro prihvaćen od strane klijenata.

Najznačajniji deo našeg biznisa jeste prodaja pržene mlevene kafe kroz retail kanal. Tu su najveći izazovi trenutno vezani za izraženu cenovnu osetljivost potrošača. Ona se manifestuje kroz planske kupovine i česte promene brendova uslovljene cenovnim akcijama ili promocijama koje nude neku dodatnu vrednost za potrošača. Prilagođavanja u ovom domenu, u najvećoj meri, vezana su za preusmeravanje marketinških budžeta na isporučivanje te dodatne vrednosti kroz gratis proizvode ili poklone koji su relevantni za dati brend na mestu prodaje. Smatramo da je kvalitet proizvoda osnova poverenja i čvrste veze sa potrošačima, i zato u našoj kući nema mesta za bilo kakve kompromise kada je reč o proizvodima. To je i te kako prepoznato od strane naših lojalnih kupaca.

Ono što svakako treba istaći jeste da su za nas u Strauss Adriatic-u ljudi uvek na prvom mestu, pa tako briga o zdravlju zaposlenih predstavlja prioritet. Pristup poslu koji gajimo omogućava da se mnoge stvari brzo reše i dese. Kompanija zaposlenima pruža veliku podršku: pokazuje fleksibilnost u organizaciji posla zaposlenih koji imaju manju decu, menadžeri su u stalnom, najčešće online kontaktu sa svojim timovima i dogovaraju se kako najbolje i najefikasnije obaviti zadatke u postojećim uslovima, razmenjuju ideje uz nezaobilaznu kafu kod kuće. Takođe, ponosni smo i na činjenicu da se konstantno zapošljavaju i novi ljudi. Najveća vrednost koju nudimo zaposlenima je jedinstvena organizaciona kultura – internacionalna kompanija sa dugom tradicijom, koja u Srbiji radi na principima porodične atmosfere, slobode, otvorenosti i podrške.

Foto: Aleksandar Letić

U ovom broju još i …

  • NOVI EKSKLUZIVNI PROGRAM SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: SAM Akademija – novi model edukacije menadžera
  • NAJVAŽNIJE IZMENE SETA ZAKONA KOJI SU OVE GODINE STUPILI NA SNAGU: Produžena primena olakšica za zapošljavanje
  • KOJI SU SVE PROBLEMI ESKALIRALI TOKOM PANDEMIJE: Zeleni i inkluzivni izlazak iz krize
  • KAKO JE I ZAŠTO BITKOIN NAPRAVIO REVOLUCIJU NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA: My precious bitcoin
  • TV SLIKE I PRILIKE: Vreme iskidano suprotnostima
  • POSLOVANJE KOMPANIJE „DUNAV OSIGURANJE“ U 2020. GODINI: Rekordni rezultati na svim poljima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2021.
Podelite ovaj tekst: