IGOR RISTIĆ: Uvodimo digitalne tehnologije u sve faze poslovanja

U vremenu produžene korona krize, u periodu smo lagane konsolidacije i povratka na raniji ritam rada. U svakom poslu, kalkulacije nalažu da se u obzir uzima i loš scenario, no ni jedna mogućnost nije predviđala potpuni prestanak rada, što se dogodilo nama na dva meseca, pre godinu dana.

Igor Ristić

Cene zaštitne opreme za osoblje i pacijente fluktuirale su na dnevnom nivou i po 30 do 40 odsto. To nam je donelo nova iskustva, potrebu neprestanih analiza, ali i ubrzalo započete projekte ka što većem stepenu digitalizacije, razvijanju komunikacije na daljinu sa pacijentima, ali i između članova tima i u cilju dalje edukacije.

Kada radite u privatnom sistemu medicinsku delatnost, u stalnom ste “žongliranju” sa etikom lekara i vođenjem prakse koja ekonomski mora da je održiva. Savremene tehnologije su skupe i njihova cena nije formirana prema platežnoj moći srpskog pacijenta. Relativno uspešno završena prošla godina, potvrdila je nekoliko naših postulata. Da rado primamo pacijente iz inostranstva, ali dokazujemo kvalitet u zemlji i regionu koji nas okružuje. Nismo nikad bili prevashodno orijentisani na brze tretmane i tzv. dentalni turizam. To se u ovom vremenu pokazalo kao dobar kurs kojim ćemo dalje ići.

I u drugoj godini korona krize prioritet će biti u efikasnijim načinima komunikacije i planiranja tretmana, u cilju kraćeg zadržavanja pacijenata u prostorijama prakse i izbegavanja gužve u nekliničkim delovima, nastavak uvođenja digitalnih tehnologija u skoro sve faze rada, kao i autsorsing nekih faza kroz saradnju sa vodećim laboratorijama u svetu.

U suprotstavljanju negativnim posledicama korona krize mi možemo biti najkorisniji kroz podizanje svesti sugrađana da su usta “ulazna vrata” u naš organizam i da mnoga oboljenja odatle kreću. Stomatologija nije grana kozmetike, ona ima svoje bitno mesto kao bazna medicinska grana. Bolna mesta ili nedostatak zuba dovode do poremećaja u ishrani, što je u direktnoj vezi sa imunitetom. Kada je sve zdravo i dobro u ustima “upakovano”, samim tim će biti i lepo. Obrnuto nije baš slučaj. Samo zdravi ljudi mogu biti dovoljno motivisani i sposobni za izazovna vremena koja nam slede. Naša je uloga da u tome sugrađanima pomognemo!


U ovom broju još i …

  • NOVI EKSKLUZIVNI PROGRAM SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: SAM Akademija – novi model edukacije menadžera
  • NAJVAŽNIJE IZMENE SETA ZAKONA KOJI SU OVE GODINE STUPILI NA SNAGU: Produžena primena olakšica za zapošljavanje
  • KOJI SU SVE PROBLEMI ESKALIRALI TOKOM PANDEMIJE: Zeleni i inkluzivni izlazak iz krize
  • KAKO JE I ZAŠTO BITKOIN NAPRAVIO REVOLUCIJU NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA: My precious bitcoin
  • TV SLIKE I PRILIKE: Vreme iskidano suprotnostima
  • POSLOVANJE KOMPANIJE „DUNAV OSIGURANJE“ U 2020. GODINI: Rekordni rezultati na svim poljima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2021.
Podelite ovaj tekst: