Kriza ne utiče na prodaju potrošačke elektronike

Broj računara u svetu pedesetih godina prošlog veka bio je jednak broju kontinenata, a osamdesetih je svako domaćinstvo imalo po jedan računar. A danas? Danas računara ima podjednako kao jastuka u stanu

Tržište komunikacija je najbrže rastući sektor u svetu, a broj mobilnih telefona, ajpoda, ajfona i tablet računara iz dana u dan raste vrtoglavom brzinom. Isto kao i zarade komunikacijskih giganata. Da, ovo je svet komunikacija u kojem više ne morate da tražite vesti, oglase ili igrice. Oni vas sami pronalaze!

Na takav zaključak upućuju ocene izrečene na konferenciji „TMT trendovi u 2012. godini“ koja je održana u Beogradu 31. januara, u organizaciji konsultantskorevizorske kompanije Dilojt (Deloitte). Informaciono-komunikaciono tržište je među retkima na koje postojeća globalna finansijska kriza neće puno uticati. Naprotiv, očekuje se da će se to tržište i dalje povećavati, zajedno sa brojem korisnika i usluga. Logika je jednostavna: u kriznoj godini možda nećete imati deset hiljada evra za novi automobil, ali zato možete da investirate u novu tehnologiju i priuštite sebi pametni telefon za 600 evra.

Kada je reč o telekomunikacijama, korišćenju interneta, prodaji mobilnih telefona, Srbija ne zaostaje za svetskim trendovima. Očekivanja su da će ova godina biti jednako uspešna kao i prošla.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: