КУРШУМЛИЈСКА БАЊА: Улагањем 12 милиона евра, стиже се до четири звездице

Предузеће „Планинка“ из Куршумлије започело је реновирање Куршумлијске Бање у јануару ове године, одмах после завршеног поступка приватизације. До сада је реализовано 40 одсто планираних радова. Осим стационара „Жубор“, реновирањем су обухваћени и други објекти у Бањи: ресторан „Преполац“, вила „Милица“, базен на отвореном и турско купатило

Реновирање хотела „Жубор“

Након дугогодишње агоније, Куршумлијска Бања коначно добија ново рухо које ће јој захваљујући добром домаћину, предузећу „Планинка“ из Куршумлије, повратити стари сјај и обновити запуштене потенцијале. Нови гости ће већ у јуну следеће године имати прилике да уживају у благодетима ове бањске лепотице која је више од једне деценије била препуштена забораву и зубу времена. Према речима директора предузећа „Планинка“, Радована Раичевића, реновирање се одвија планираном динамиком. Осим стационара „Жубор“, реновирањем су обухваћени и други објекти у Бањи: ресторан „Преполац“, вила „Милица“, базен на отвореном и турско купатило.

Раичевић каже да је реновирање, чија је укупна вредност око 12 милиона евра, започето у јануару, одмах након куповине, а да је до сада реализовано 40 одсто планираних радова.

– На свим објектима се увелико дограђује и реновира. Извођачи радова су углавном предузећа из Ниша и Лесковца. Након завршетка радова и пуштања у рад, Куршумлијска Бања ће имати статус специјалне болнице, а објекти ће бити категорисани са четири звездице, навео је Раичевић.

– Реновирани хотел „Жубор“ ће располагати са 300 лежајева (једнокреветне, двокреветне собе, комфорт собе и апартмани). Гостима ће бити на располагању медицинске услуге дијагностика, терапије и превентива. У понуди ће бити заступљени велнес садржаји са базенима, сланим собама, парним купатилима и саунама. Посетиоци ће моћи да уживају у базену на отвореном, у гастрономским специјалитетима, шетњама стазама здравља и обиласку културно-историјских знаменитости, рекао је Раичевић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЗРЕЊАНИН И ТЕМИШВАР ОБНОВИЋЕ СТАРЕ ВЕЗЕ, ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРОЈЕКТУ ЕУ: Пловидба каналом Бегеј после 60 година
  • Улaгaњeм у зaштиту живoтнe срeдинe Coca-Cola HBC Србиja улaжe у бoљу будућнoст
  • СА ЛИЦА МЕСТА: ПИСМО ИЗ ХРВАТСКЕ, СА КОРЧУЛЕ: Сезону су у јулу отворили Југоносталгичари
  • ПРОЈЕКАТ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ „СТВАРАНО У СРБИЈИ“: Право на жиг „чуваркућа” добило 75 домаћих производа
  • Следећи број Економетра излази 6. октобра 2020.
Podelite ovaj tekst: