Кад доктори наука замешају намаз…

Чланови породице Аврамов академске каријере заменили најпре пољопривредом, а онда се преоријентисали на производњу премијум производа од малине који се од овог пролећа продаје на највећој платформи е-трговине на свету

Татјана Аврамов, у предузетништву од 2016. године

На још увек штуром списку од само неколико прехрамбених производа из Србије који се продају на Амазону, највећој светској платформи е-трговине, налазе се теглице из Бачког Градишта. Слатки намаз од малина, са 80 процената воћа, фирме „Real red raspberry„ спада у категорију премијум храна и „чедо“ је породице Аврамов.

Интересантно је да о пољопривреди, малињацима, „хендмејд“ храни нико из вредне фамилије, чија је адреса у Бечеју, није пуно знао када су 2016. започели предузетнички пут. Још је интересантније да су до тада имали успешне академске каријере. Глава породице – Живко Аврамов је доктор наука машинске струке и редовни је универзитетски професор. Кћерка Татјана Аврамов је након завршених основних и мастер студија психологије, уписала докторске на Филозофском факултету; практично паралелно започињући академску каријеру на факултету и вођење породичног бизниса. Мама је секретар у школи, док је брат адвокат.

– Наш пут од професорских катедри, преко малињака, до светских сајмова премијум хране јесте неуобичајена предузетничка прича. Тата је дошао на идеју да почнемо са узгајањем малина на пољопривредном газдинству где је до тада гајио класичне културе – започиње причу Татјана Аврамов, данас најактивнија у компанији „Real red raspberry“.

Протеклих пет година учили су, развијали компанију.

– Када бих представљала развој „Real red-а“ у две реченице то би гласило : на почетку смо савладавали проблеме у вези са малињацима, засадима, окопавањем, орезивањем, бербом. Сада су у фокусу сертификати, бренд, пласман, сајмови, презентације, фотографије, дизајн, али и рабати, тржиште, логистика, кредити, описује она развој компаније.

Већ крајем 2017. године оснивају д.о.о, прикључују се пословни партнери и од породичног пољопривредног пројекта прерастају у фирму чији је фокус стварање висококвалитетног производа.

Фото: Немања Кнежевић

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЗРЕЊАНИН И ТЕМИШВАР ОБНОВИЋЕ СТАРЕ ВЕЗЕ, ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРОЈЕКТУ ЕУ: Пловидба каналом Бегеј после 60 година
  • Улaгaњeм у зaштиту живoтнe срeдинe Coca-Cola HBC Србиja улaжe у бoљу будућнoст
  • СА ЛИЦА МЕСТА: ПИСМО ИЗ ХРВАТСКЕ, СА КОРЧУЛЕ: Сезону су у јулу отворили Југоносталгичари
  • ПРОЈЕКАТ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ „СТВАРАНО У СРБИЈИ“: Право на жиг „чуваркућа” добило 75 домаћих производа
  • Следећи број Економетра излази 6. октобра 2020.
Podelite ovaj tekst: