ВУД МУД ДИЗАЈН: Усред короне, награда за сто стигла из Њујорка

Милица Марић је пре десет година покренула производњу намештаја од пуног дрвета у Чачку. Њена фирма Вуд Муд Дизајн се не бави серијском производњом. Многи производи су настали из потребе купаца којима је Милица изузетно посвећена. Главни канали продаје – друштвене мреже и сајт

Милица Марић

Милица Марић, оснивач бренда Вуд Муд Дизајн (Wood Mood Design), који ове године слави деценију пословања, одрастала је уз деду столара и родитеље који више од две деценије имају производњу сликарског програма: штафелаја, рамова, платна. Знала је, међутим, да се неће бавити сликарством и одмах по завршетку факултета се отиснула у предузетништво.

– Уметност ме јесте привлачила, али примењива. Имала сам срећу да сам одмалена проводила време у породичној фирми, уз то, родитељи су ме водили по светским сајмовима, мотивисали ме да откривам свет и да се не плашим изазова. Зато можда и не чуди што сам се одмах после факултета определила за предузетништво, и то нимало лаку производњу предмета од пуног дрвета – каже на почетку разговора Милица Марић, која је завршила унутрашњу архитектуру на Факултету примењених уметности у Београду.

Од клуб стола до 40 врста производа

Први производ је настао из личне потребе. Реч је о WМ клуб столу који је данас, како каже, лични печат бренда Вуд Муд Дизајн и један је од најпродаванијих производа.

– Пошто сам свако вече померала сто у својој соби како бих развукла кревет, почела сам да тражим практичан, лепо дизајниран сточић са точкићима. Није ми се ништа допало. Решила сам да сама направим сто по свом укусу. Испоставиће се да ће то постати један од наших најпродаванијих производа – каже Милица Марић.

Сваке године је додавала по неки производ и данас Вуд Муд палету чини 40 различитих комада намештаја. Најпродаванији су WМ клуб сто, барска столица „пуфница“, чивилук „дрвце“ и лампа „чери“. Труди се да осим дизајном буду другачији и називима производима, па се у каталогу могу пронаћи Ћошкић, Цакана, Бобица. Намештај је израђен углавном од храста, док су поједини комади израђени од јасена и букве. Дрво купује искључиво у Србији, међутим, није, како каже, лако наћи квалитетан храст. Ипак „плива“ и у таквим условима.

Вуд Муд се не бави серијском производњом, многи производи су настали из потребе купаца којима је Милица изузетно посвећена. Ипак, није склона да прави производе по жељи јер би је, како каже, такве поруџбине пореметиле.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЗРЕЊАНИН И ТЕМИШВАР ОБНОВИЋЕ СТАРЕ ВЕЗЕ, ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРОЈЕКТУ ЕУ: Пловидба каналом Бегеј после 60 година
  • Улaгaњeм у зaштиту живoтнe срeдинe Coca-Cola HBC Србиja улaжe у бoљу будућнoст
  • СА ЛИЦА МЕСТА: ПИСМО ИЗ ХРВАТСКЕ, СА КОРЧУЛЕ: Сезону су у јулу отворили Југоносталгичари
  • ПРОЈЕКАТ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ „СТВАРАНО У СРБИЈИ“: Право на жиг „чуваркућа” добило 75 домаћих производа
  • Следећи број Економетра излази 6. октобра 2020.
Podelite ovaj tekst: