LAURA LI: Beogradska „Mapa puta za budućnost“

Na interaktivnoj radionici na Beogradskoj nedelji dizajna, početkom juna, Laura Li je simulirala deo Strategije integrisanog dizajna koju je primenila u Južnoj Australiji i taj projekat prilagodila kontekstu života u Srbiji

Laura Li vodi radionicu na ovogodišnjoj Beogradskoj nedelji dizajna

Laura Li vodi radionicu na ovogodišnjoj Beogradskoj nedelji dizajna

Laura Li (Laura Lee), arhitekta i univerzitetski profesor iz Belgije, vodeći svetski stručnjak iz oblasti integrativnog dizajna, bila je jedna od zvezda ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna. Ona je na konferenciji ”Inovacija na kvadrat” u Muzeju savremene umetnosti od 6. do 8. juna predstavila projekat pod nazivom Strategija integrisanog dizajna, koji je nastao na inicijativu Vlade Južne Australije. Tamo je, sa timom stručnjaka iz drugih oblasti, dala konkretan predlog za integrisani razvoj regije, koji treba da se odvija u bliskoj saradnji i partnerskim programima između akademske zajednice, Vlade, industrije i profesionalaca.

Laura Li je na radionici „Mapa puta za budućnost“ (Road Map to the Future) u Beogradu simulirala deo strategije koju je primenila u Australiji i taj projekat u sažetom obliku prilagodila kontekstu života u Srbiji.

U razgovoru za Magazin Biznis ona ističe da je Vlada u Južnoj Australiji obezbedila poredak koji zadovoljava potrebe ljudi, okoline i životne sredine istovremeno zadržavajući vrednost novca, a sve to zahvaljujući kreativnim industrijama. Predavanje i radionica u Beogradu održani su sa ciljem da preporuči srpskim donosiocima odluka kako njenu strategiju da primene u Srbiji i kako da žive bolje.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: