USPEŠNA LETNJA SEZONA: Kopaonik pun turista i leti

Letnja sezona zvanično je počela krajem juna a posećenost je značajno povećana u odnosu na prošlu godinu – u MK Mountain Resort-u ostvareno je oko 30.000 noćenja

Nikola Avram

Nikola Avram

Kopaonik je ovog leta, pored zelenih prostranstava i čistog vazduha, gostima ponudio aktivan odmor. Oni hrabriji mogli su da uživaju u paraglajdingu, alpskom penjanju, jahanju konja i raftingu, a jedna od novina ove sezone je i „daunhil“ staza napravljena po kanadskim standardima. Posetioci su mogli da uživaju i u dugom pešačenju kroz najlepše rezervate prirode i u panoramskoj vožnji žičarom do Pančićevog vrha.

Ove godine je prvi put održana manifestacija Kopaonik Open Summer – promocija aktivnog odmora za celu porodicu. Letnja sezona zvanično je počela krajem juna a posećenost Kopaonika je značajno povećana u odnosu na prošlu godinu – u MK Mountain Resort-u ostvareno je oko 30.000 noćenja.

Nikola Avram, direktor MK Mountain Resort-a, tim povodom kaže za Magazin Biznis da Kopaonik definitivno postaje sve popularnija letnja destinacija.

– Proteklih nekoliko godina uložili smo, zajedno sa Skijalištima Srbije, veliki napor da ova destinacija dobije adekvatne letnje sadržaje za aktivan odmor i van zimske sezone. Jer, ova planina je mnogo više od skijaške destinacije. O tome govori i odlična poseta koju smo zabeležili tokom ovogodišnje letnje sezone. Cilj nam je da Kopaonik kroz nekoliko godina stane rame uz rame sa evropskim planinskim centrima. Zbog toga će naša dalja ulaganja biti usmerena posebno na razvoj letnje turističke sezone – rekao je Nikola Avram.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: