ŽIVORAD VASIĆ, CROWNE PLAZA BEOGRAD: Revolucija u srpskom hotelijerstvu

Prodali smo već deset hiljada noćenja za period od januara do maja sledeće godine i još 18 hiljada noćenja od juna do decembra 2014. Imamo zakazane kongrese, simpozijume, sajmove, a sve to zahvaljujući brendu. Ipak, postoji mnogo komponenti i moraju da se ispune svi standardi Interkontinental grupe da bi se otvorio ovakav hotel. Otvaranje Crowne Plaze Beograd planirano je za 15. decembar

Živorad Vasić

Živorad Vasić

Verujem da će Kraun Plaza (Crowne Plaza) biti apsolutni lider hotelske industrije, jer imamo najbolju lokaciju, potpuno novi proizvod, najveći hotel u regionu. Imamo bogat prateći sadržaj, pa tako možemo da ugostimo i konferencije i sportske timove i turiste. Od Interkontinental grupe, najveće svetske hotelske grupacije, dobili smo sve “alate“ i samo treba da ih uklopimo i koristimo na pravi način, a dodatna prednost nam je ta što se zna da su Srbi srdačan i gostoprimljiv narod. Grupacija očekuje da Kraun Plaza kao brend doživi revoluciju sa ovim hotelom i da Beograd postavi nivo za sve buduće hotele koji se budu renovirali u okviru IHG grupe.

Ovako Živorad Vasić, generalni direktor hotela Kraun Plaza Beograd, procenjuje buduće rezultate ovog svetski poznatog hotelskog brenda koji u Beogradu privodi kraju renoviranje bivšeg hotela Interkontinental. U razgovoru za Magazin Biznis on objašnjava proceduru priprema za puštanje u rad i svečano otvaranje hotela. Više od 32.000 kvadratnih metara beogradske Kraun Plaze mora da se pređe uzduž i popreko i tek onda može da uđe prvi gost.

– Najbitnije za beogradsku Kraun Plazu jeste činjenica da je ovo prvi menadžment hotel u Srbiji koji se otvara posle 26 godina. To znači da su u tom periodu u Beogradu otvarane samo franšize – Holidej In, Metropol. Kraun Plaza je autentični menadžment hotel u kome imate „know-how“ Interkontinental grupe. Kada imate hiljade hotela širom sveta oni funkcionišu na isti način i u Dubaiju i u Parizu i u Beogradu – kaže Vasić.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: