DR DANIEL M. BOEHI, BAMBI: Kompanija Bambi povećala izvoz za 20 odsto

Od juna prošle godine beležimo rast prodaje i sigurni smo da ćemo ostati vodeća konditorska kompanija u Srbiji i ostvariti ciljeve postavljene za ovu godinu – i u prodaji i u profitu koji očekujemo

Dr Daniel M. Boehi

Dr Daniel M. Boehi

Poslovni prihod kompanije Bambi porastao je za 12,9 odsto u prvih šest meseci ove godine. Najveći deo prodaje ostvaren je na domaćem tržištu, dok je izvoz porastao za petinu i činio je 20 odsto ukupne prodaje. Dr Daniel M. Boehi, izvršni direktor za operacije kompanije Bambi, ističe u razgovoru za Magazin Biznis da su veoma zadovoljni postignutim uspesima i da su sigurni da će kraj ove godine doneti još više pozitivnih rezultata.

– I pored svih oscilacija na tržištu od početka godine, zadržali smo lidersku poziciju u svojoj kategoriji. Veoma smo ponosni na brojne novine koje smo plasirali na tržište, inovativne i značajne društveno odgovorne projekte koje smo započeli i realizovali, a koji su nesumnjivo doprineli održavanju i jačanju te pozicije – kaže Boehi.

• U junu prošle godine ste napravili promene u menadžmentu kompanije i promenili strategiju u prodaji. Šta je ključno u tim promenama?

– Promene su sastavni deo tržišnog poslovanja, uvođenje novina kako u pogledu uprave tako i u pogledu same proizvodnje i portfolija. U toku protekle, turbulentne i krizne godine, neophodno je bilo ojačati vodeće strukture unutar same kompanije, ali i prodajne kanale i prilagoditi strategiju poslovanja novonastalim tržišnim uslovima. Te promene su nam donele veoma dobre rezultate kako u poslovanju na domaćem tržištu, tako i u regionu. Od juna prošle godine beležimo rast prodaje i sigurni smo da ćemo ostati vodeća konditorska kompanija u Srbiji i ostvariti ciljeve postavljene za ovu godinu, kako u pogledu prodaje tako i u pogledu profita koji očekujemo. Nastavićemo tako i u godinama koje dolaze.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: