JANA SAVIĆ RASTOVAC: Internet najzaslužniji za eksploziju kreativnosti

Promene su veoma brze i teško je predviđati, ali neke tendencije su uočljive: „onlajn“ svet će dominirati, ali televizija nikada neće nestati. Brendovi će sve više ulagati u programe i nastojati da se nađu tamo gde su potrebni ljudima

Jana Savić Rastovac

Jana Savić Rastovac

Nove tehnologije značajno su izmenile način na koji kreativci pristupaju svom poslu. Do pre samo deset godina bili smo nekako zatvoreniji u svoje sredine. Ipak, u oblasti web komunikacije, u poslednjih pet godina pojavili su se interesantni projekti upravo zato što je internet postao svima dostupan.

Ovako Jana Savić Rastovac, kreativni direktor agencije McCann Beograd, u razgovoru za Magazin Biznis objašnjava uticaj savremenih sredstava komunikacije na kreativnu industriju. Još jedan dokaz u prilog njenoj tvrdnji jeste i to što je ove godine izabrana za člana žirija Internacionalnog festivala oglašavanja u Busanu, Koreja, i to na osnovu svoje profesionalne biografije, preporuka i radova koje su njene kolege iz Azije pronašle na internetu.

– Jednoga dana sam dobila i-mejl od gospođice koja radi u organizaciji festivala u Busanu, a koja mi se obratila i predstavila ovaj događaj kao najveći te vrste u Aziji. Objasnila mi je da me organizatori, na osnovu preporuka koje su našli o meni u stručnim krugovima, biografije i nagrada, pozivaju da učestvujem u žiriranju ovogodišnjeg festivala gde će se okupiti profesionalci iz celog sveta. Za mene je to bila velika čast, a ujedno i lepa preporuka za agenciju i naš rad. To je inače nova praksa koja se dešava u poslednje vreme. Nedavno je na sličan način i moj kolega, direktor Vladimir Ćosić, žirirao Njujorški festival.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: