BARBARA KRAJNC, GOLDEN DRUM FESTIVAL: Dve decenije kreativnog oglašavanja

Veliki doprinos festivala je u tome što je u advertajzing industriji uspostavio visoke standarde na području srednje i istočne Evrope. Danas agencije i njihovi radovi sa ovog područja osvajaju velike nagrade na evropskim i svetskim festivalima

Barbara Krajnc

Barbara Krajnc

Dvadeseti, jubilarni Međunarodni festival advertajzinga – Golden Dram (Golden Drum – Zlatni bubanj), održava se ove godine u Portorožu od 9. do 11. oktobra. Ovo je jedan od najznačajnijih evropskih festivala oglašavanja koji je vremenom izrastao u tradicionalni skup majstora marketinga i kreativne industrije.

– Golden Dram ove godine slavi dvadesetu godišnjicu koju ćemo obeležiti i proslaviti u okviru trodnevnog kongresnog programa. Fokus će biti na oglašavanju i kreativnosti u proteklih dvadeset godina. Razgovaraćemo o tome kako oglase iz prošlosti vidimo danas, kako ćemo ih videti sutra i u godinama koje dolaze. Među govornicima ćemo ugostiti ljude koji su svojim dragocenim doprinosom omogućili razvoj festivala i koji su i danas uspešni i slavni u kreativnoj industriji, delom zahvaljujući i Golden Drum-u – kaže u razgovoru za Magazin Biznis Barbara Krajnc, izvršna direktorka festivala.

U protekle dve decenije dogodile su se revolucionarne promene u advertajzingu, a zajedno sa Golden Dram festivalom rasla je i razvijala se i celokupna kreativna industrija.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: