MAJA KOLAR, BANKA INTEZA: Zašto svi vole „Mesto koje volim“

Naš projekat „Mesto koje volim“ zamišljen je kao dugoročna inicijativa koja će se možda menjati u formi, ali suština ostaje ista. Naša namera je da nakon okončanja obnove tri lokaliteta, nastavimo sa programom rekonstrukcije i očuvanja koji će podrazumevati još veće angažovanje građana

Maja Kolar

Maja Kolar

Naše nasleđe je neodvojivi deo našeg nacionalnog i evropskog identiteta i to je jedna od onih vrednosti koju sa ponosom unosimo u evropsku porodicu naroda i država. Mi putujemo često da bismo upoznali druge. Nadam se da je ovaj projekat barem malo doprineo da i drugi više putuju sa željom da upoznaju nas, a da mi sami počnemo prepoznavati i odgovornije se odnositi prema onome što je deo naše istorije.

Ovako je Maja Kolar, direktorka Sektora za marketing i komunikacije Banke Inteza (Banca Intesa), odgovorila na pitanje Magazina Biznis o tome kako ocenjuje opštu društvenu korist od projekta „Mesto koje volim“. Naime, Banka Inteza je krajem maja 2011. godine pokrenula taj projekat za koji je početkom ove godine dobila prestižnu nagradu Virtus, u kategoriji Najinovativniji projekat godine.

O tome kako je došlo do pokretanja i realizacije projekta „Mesto koje volim“, koliko je novca do sada uložila Banka Inteza, šta je još preostalo da se uradi i zašto se najveća banka u Srbiji upustila u realizaciju ovog projekta, Maja Kolar objašnjava:

– Živimo u vremenu opterećenom brojnim ekonomskim i socijalnim problemima koji neminovno potiskuju brigu o kulturnim vrednostima u drugi plan. Međutim, baveći se samo egzistencijalnim pitanjima, mi kao društvo zanemarujemo one vrednosti koje su najdublje ugrađene u naš identitet i koje treba da nam služe kao orijentir za budućnost, a to je naše kulturno-istorijsko nasleđe – kaže Maja Kolar.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • JUBILEJ PERIHARD INŽENJERINGA: Optimizacija štampe
  • AKCIJA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE: „Najbolje iz Srbije 2012.“
  • PRIMENA STANDARDA: Ko je taj ISO?
  • NOVO U TERMAMA OLIMIA I TUHELJ: Programi za zdrav način života
  • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (12): Timska prodaja u hotelijerstvu
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (2): Liderstvo i odgovornost
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2013.
Podelite ovaj tekst: