MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u martu

poslovni-horoskopOvan

Imaćete priliku da iskoristite nove informacije ili saznanja do kojih ste došli. Kako mesec bude odmicao, to će biti sve očiglednije i otvorenije. Bićete izuzetno preduzimljivi i malo je toga što bi moglo da vas zaustavi. Neki, rođeni u ovom znaku, imaće potrebu da ruše autoritete i sprovode prave male revolucije. Samo pazite, budite spremni i na posledice.

Bik

U martu će se polako pokazivati da ste u mnogim stvarima bili u pravu i da su rezultati koji se sada pojavljuju samo posledica vaših zamisli. Bićete ponosni, ali ubrzo će se pojaviti i mali unutrašnji nemiri i dileme. To ćete znati samo vi. Za ostale ćete delovati sigurno, dok ćete iznutra biti blago uznemireni. Nemojte postavljati nemoguća pitanja. U suštini, situacija je povoljna.

Blizanci

Tokom marta ćete se i dalje preispitivati u vezi sa vašim statusom i karijerom. Od sredine meseca sve će postati jasno, pa ćete krenuti u nove akcije i poduhvate. Vratiće vam se i energija, radićete lakše i kvalitetnije. Ukoliko želite povoljniji položaj na poslu, moraćete da ga zaslužite radom. U tome ćete i uspeti.

Rak

U mesecu martu će doći do izražaja vaše stručno znanje. Potrudite se da radite više jer ćete krajem ovog meseca biti izloženi stresu i novim izazovima. Neki će se manifestovati kroz sukobe sa nadređenima ili kroz njihove posebne zahteve prema vama. To će od vas zahtevati posebne napore, ali nema druge, morate izdržati.

Lav

Biće potrebno da rešite još mnogo malih stvari i zadataka kako biste krenuli u veće poduhvate. Ne pokušavajte ništa da preskočite i koliko god vam se dosadno činilo, uradite ono što morate. Tek krajem marta imate novi polet, otvaranje novih prilika, više volje za rad i opšte poboljšanje. Dočekajte to spremni.

Devica

Raščišćavanje problema u vezi sa jednom poslovnom saradnjom potrajaće sve do kraja marta. Nećete imati sve informacije i zato ćete se mučiti sa nizom malih pitanja na koja nema odgovora. Izdržite. Jer krajem marta prestaje opozicija Marsa, pa ćete imati malo više energije i na operativnom nivou bolje ćete funkcionisati.

Vaga

Posla će biti mnogo u prvom delu meseca. Na neka pitanja još nećete imati odgovore, ali svejedno ćete raditi više nego inače. Imaćete i snage. Krajem meseca dobićete sve potrebne informacije, ali počinju i sve veći stresovi. Brže se i umarate, pa će na poslu biti izazovnije. Dobro se organizujte da biste uspešno prošli kroz ovaj period.

Škorpija

Iz faze lakoće i zaigranosti koja će trajati do sredine marta, uletećete u vrlo zahtevnu poslovnu situaciju gde ćete morati brzo i trenutno da reagujete. Stvari ćete morati da rešavate hirurški tačno i brzo, gotovo poput ratnika. Neki će možda, i to vrlo neočekivano, doživeti sukob sa kolegama čemu se nisu nadali. Ostanite mirni i pribrani.

Strelac

Mnogo sitnih poslova koje morate da obavite uzeće vam puno vremena. Biće vam pomalo monotono, ali moraćete da uradite brojne zaostale poslove da biste nastavili dalje. Tek krajem marta ulazite u pozitivnu energetsku fazu, radićete lakše i bolje ćete se nositi sa zahtevima posla. Zaposleni u sportskim, pedagoškim ili zabavljačko-estradnim delatnostima aktiviraće se više nego inače.

Jarac

Tokom marta će vam najveći problem biti kako da dobijete prave informacije na poslu da biste mogli normalno da radite. Ipak, funkcionisaćete dobro. Tek ćete krajem meseca dobiti odgovore na sva postavljena pitanja. Ali, tada će, istovremeno, početi i sve veći izazovi. Dakle, moguće je da se neke stvari pokrenu, ali biće i stresa. Zato se pripremite za zahtevne poslovne okolnosti.

Vodolija

Problemi oko jedne finansijske teme mogli bi potrajati sve do kraja marta. Tek posle se može očekivati da sve krene u pravcu rešavanja. Bićete okupirani stvaranjem sigurnih zaliha i osiguranjem posla. Krajem meseca imaćete intenzivnije komunikacije i širenje poslovnih kontakata. Ponekad će to ići vrlo brzo i eksplozivno.

Ribe

Ponekad ćete biti zbunjeni i nećete znati kako da odgovorite na sve što se od vas u poslu zahteva. Ipak, bićete u središtu pažnje, a prilike da pokažete šta znate nizaće se iz dana u dan. Zato se pripremite na brzo buđenje iz „zimskog sna“. Umetnički talenti bi trebalo da budu prepoznati i da dođu do izražaja krajem marta. Ali, sve će to zahtevati više angažovanja oko finansija i oko osiguravanja poslova.


U ovom broju još i …

  • JUBILEJ PERIHARD INŽENJERINGA: Optimizacija štampe
  • AKCIJA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE: „Najbolje iz Srbije 2012.“
  • PRIMENA STANDARDA: Ko je taj ISO?
  • NOVO U TERMAMA OLIMIA I TUHELJ: Programi za zdrav način života
  • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (12): Timska prodaja u hotelijerstvu
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (2): Liderstvo i odgovornost
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2013.
Podelite ovaj tekst: