MALIŠA GRUJIĆ, TRENKVALDER INTERNACIONAL AD: Putokaz za radno mesto

Mnogi domaći privrednici znaju šta je lizing automobila ili mašina ali, za razliku od inostranih kolega, nikada nisu čuli da i radna snaga može da se iznajmi pod povoljnim uslovima. A to bi trebalo da bude značajno svim kompanijama kojima su povremeno potrebni dodatni radnici

Mališa Grujić

Mališa Grujić

Trenkvalder Internacional (Trenkwalder International) je akcionarsko društvo za kadrovske usluge koje posluje u 19 zemalja sa 300 filijala, 70.000 zaposlenih i 15.000 klijenata iz svih privrednih sektora. Ova grupacija je danas jedno od najvećih preduzeća za pružanje kadrovskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi kao i u regionu Crnog mora, a nastala je 1985. godine u Austriji, kao porodično preduzeće sa nekoliko zaposlenih. Od 2011. godine je u nemačkom vlasništvu, sa centralom u Beču, ali je posebna zanimljivost ove uspešne poslovne priče u tome što je od osnivanja Trenkvaldera, u toj firmi zaposlen Mališa Grujić koji je veoma zaslužan za ekspanziju ove grupacije.

Godine 2005. Grujić otvara prvu filijalu Trenkvaldera u Srbiji a zatim poslove proširuje na susednu Crnu Goru, BiH i Makedoniju. Mališa Grujić je danas generalni direktor Trenkvaldera i živi na relaciji između 14 filijala svoje kompanije u našem regionu i Beča.

U razgovoru za Magazin Biznis Grujić kaže da su kredibilitet izgradili prilagođavanjem individualnim potrebama svojih brojnih klijenata.

– I na novim, nepoznatim tržištima, praktikujemo isti način poslovanja: i najmanjim klijentima dajemo istu pažnju kao i najvećim. Jednog dana i ti najmanji klijenti prerastaju u velika preduzeća. Saradnja je bolja ako obe strane znaju da su kooperaciju počele na samom početku, kada je bilo najteže. Time se uspostavlja snažno poslovno poverenje. Pojedini privrednici u ovom regionu zaboravljaju da se reputacija jedne firme izgrađuje godinama a da je dovoljan jedan nesmotreni poslovni potez da se ona uništi.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • JUBILEJ PERIHARD INŽENJERINGA: Optimizacija štampe
  • AKCIJA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE: „Najbolje iz Srbije 2012.“
  • PRIMENA STANDARDA: Ko je taj ISO?
  • NOVO U TERMAMA OLIMIA I TUHELJ: Programi za zdrav način života
  • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (12): Timska prodaja u hotelijerstvu
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (2): Liderstvo i odgovornost
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2013.
Podelite ovaj tekst: