MATJAŽ VODOPIVEC: Profitabilnost je nadmašila naša očekivanja

Prošle godine smo postigli istorijski rekord: prodali smo čak 29.000 tona proizvoda, razvili 14 novih receptura i lansirali gotovo 40 akcijskih proizvoda. Rast prodaje od 4,2 odsto u 2017. godini u odnosu na 2016. ostvaren je prvenstveno zahvaljujući odličnim prodajnim rezultatima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok smo na tržištu Hrvatske povećali prodaju za čak 12 odsto

Matjaž Vodopivec

Za prošlu 2017. godinu Matjaž Vodopivec, direktor Strateškog poslovnog područja Slatko i slano u Atlantik (Atlantic) grupi, kaže da je po poslovnim rezultatima bila rekordna godina. U godini u kojoj je Štark proslavio dva važna jubileja: 95 godina proizvodnje čokolada i 45 godina brenda Smoki, inovacije su nastavljene, u čemu je i deo uspeha ove kompanije:

– Upravo čokolada i flips dominiraju u strukturi Štarkovog proizvodnog programa i ostvaruju više od polovine prodaje Strateškog poslovnog područja Slatko i slano, koje čini Štark u strukturi šireg Sistema Atlantic Grupe kome pripadamo. Takođe, razvijeno je 14 novih receptura i lansirano gotovo 40 akcijskih proizvoda, što je uz integrisanu komunikaciju dovelo do istorijskog rekorda u prodaji, od čak 29.000 tona prodatih proizvoda – naglašava Vodopivec u intervjuu za Magazin Biznis.

Naš sagovornik podseća da je dvocifreni rast ostvaren u kategoriji vafla i štapića, dok su biskviti, flips i čokolade dostigli postavljene ciljeve.

– U geografskoj strukturi prodaje dominira i dalje tržište Srbije sa 65 odsto učešća u prihodima, dok trećinu prodaje ostvarujemo na ostalim tržištima regiona, gde iz godine u godinu povećavamo tržišno učešće naših brendova. Ukupan rast prodaje od 4,2 odsto u 2017. godini u odnosu na 2016. ostvaren je prvenstveno zahvaljujući odličnim prodajnim rezultatima na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i dvocifrenim rastom od 12 odsto na tržištu Hrvatske – naglašava Matjaž
Vodopivec.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • OZREN MARIĆ: Povezane komunikacije i interakcija u realnom vremenu
  • ISKOSA GLEDANO: Globalizacija
  • POSLOVNA SAZNANJA: Kako da manje brinete
  • MENADŽERSKI VODIČ: Vizitkarta
  • ERIK RIS: ”STARTUP NAČIN” (2): Stvaranje modernog preduzeća
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2018.
Podelite ovaj tekst: