Merkur

Preduzeće Merkur International d.o.o. Beograd je počelo sa radom 1991. godine, a posle kraćeg zastoja u vreme raspada Jugoslavije, 2002. godine firma je ponovo zaživela. Do novembra 2005. godine Merkur je na tržištu Srbije bio poznat kao veletrgovac metalurškim proizvodima.

Isporuka čelika se obavlja preko skladišta u luci Pančevo, a u planu je i otvaranje modernog servis centra za čelik u Beogradu. U okviru asortimana crne metalurgije koji Merkur može da ponudi nalaze se toplovaljani i hladnovaljani limovi i trake i pocinkovani limovi, debeli i čelici za poboljšanje i cementiranje, EURO nosači i profili kao i žice i elektrode za varenje.

Sredinom 2006. godine Merkur je otvorio Skladište tehničke i metalurške robe u Dobanovcima, kod Beograda. Na odličnoj lokaciji i površini od oko 10.000 m2  poslovnim partnerima je znatno olakšan prijem i/ili izdavanje robe crne i obojene metalurgije i tehničke robe.

Skladište služi za prijem i izdavanje robe crne i obojene metalurgije, i tehničke robe, čime je značajno olakšan rad veleprodajne mreže i Merkurovog maloprodajnog centra. Ovim je Merkur svojim kupcima omogućio jednostavniju i bržu dostupnost proizvodima, kao i široki proizvodni asortiman, čime još vernije ispunjavamo svoj osnovni poslovni cilj – stvaranje zadovoljstva kupaca. Nalazi na odličnoj lokaciji, 4 km od skretanja sa autoputa Beograd – Zagreb prema Dobanovcima, što dodatno olakšava prilaz kamionima.

Otvaranjem ovog skladišta Merkur će proširiti svoje kanale prodaje i zauzeti bolji položaj na tržištu Srbije.

Krajnjim kupcima Merkur se u Srbiji prvi put predstavio u novembru 2005. godine, kada je na Novom Beogradu otvoren jedan od najvećih i najsavremenijih trgovačkih centara.

Na ukupno 10.000 kvadrata prodajnog prostora, sa 1.000 kvadrata skladišnog prostora i preko 400 parking mesta, od čega 100 garažnih, kupci na jednom mestu mogu da pronađu sve što im je potrebno za kuću, baštu, slobodno vreme i radionicu. U Srbiju Merkur prenosi već provereni koncept prijatne kupovine koju odlikuje pregledno predstavljanje artikala spojenih u ponudu MERKURDOM i MERKURPROFI. Na jednom mestu je ponuđeno više od 30.000 različitih proizvoda.

Otvaranjem novog centra u Beogradu zaposlilo se 70 ljudi koji kupcima nude ne samo proizvode nego i mnoge kvalitetne usluge, kao što su “Stručno savetovanje”, “Mešanje boja”, “Projektovanje kupatila”, “Dostava robe do Vašeg doma”, kojima će se zadovoljiti beogradski kupci.

Osnovni cilj Merkur-a u Srbiji je da širokim izborom raznovrsnih kvalitetnih artikala na jednom mestu, kao i pružanjem stručnih saveta i usluga na prodajnom mestu potpuno zadovolji zahteve poslovnih partnera i kupaca.

Merkur svakako planira da razgrana svoju maloprodajnu mrežu i time omogući svakom srpskom kupcu brzu i što jednostavniju nabavku kvalitetnih proizvoda poznatih svetskih i domaćih brendova po povoljnim cenama.

Želimo da se naši kupci i partneri osećaju prijatno i zadovoljno.

STVARAMO ZADOVOLJSTVO!

Podelite ovaj tekst: