MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u septembru

poslovni-horoskopOvan

Novi događaji na poslovnoj sceni zahtevaju istančanu veštinu u prilagođavanju i mudre postupke. Umete vešto da koristite svoje sposobnosti i različite poslovne formule koje donose uspeh. Imate dobre polazne pretpostavke, naročito kada su u pitanju važni poslovno-finansijski interesi. Bitno je da napravite dobru procenu i izbor. Ovog meseca možete da ostvarite vrlo važne ciljeve i da izmirite neka finansijska dugovanja.

Bik

Bez obzira na različite faze uspona ili padova, zadovoljni ste svojim poslovnim bilansom i poštovanjem koje uživate kod saradnika. Poslovne eksperimente možete da primenjujete samo u situacijama koje prevazilaze vaše praktično iskustvo ili u nekim srećnim okolnostima. Krajem ovog meseca očekuje vas novi uspeh u rešavanju materijalnih ili statusnih pitanja. Diplomatski prihvatite poslove koji ne iziskuju veliki napor.

Blizanci

Aktivno učestvujete u novim događajima na poslovnoj sceni. Delujete samouvereno i mudro pripremate novu poslovnu strategiju. Nameravate da prekoračite svoje dosadašnje standarde. Imate dovoljno energije i stalo vam je da poboljšate svoj materijalni status. Zato poslovima prilazite vrlo selektivno i tražite dobru priliku. U septembru vas očekuju uspešni rezultati i nove mogućnosti koje zahtevaju dodatno angažovanje.

Rak

Delujete ambiciozno i trudite se da ostvarite vodeću ulogu među saradnicima. Potrebna je nečija podrška koja će vam omogućiti širu slobodu kreativnog izražavanja. Sposobnost dobrog zapažanja ili veština brzog prilagođavanja u novim uslovima, obezbeđuju vam napredovanje na poslovnoj lestvici. Krajem meseca uspostavljate nove poslovne veze i ciljeve ostvarujete lako i uspešno, zahvaljujući dobroj saradnji.

Lav

Sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima, predstavlja vaš glavni adut u odnosu na poslovne konkurente. Stalo vam je da se prilagodite na nove uslove i posebno da ostavite dobar utisak na saradnike, koji su sumnjali u vaše znanje ili poslovne sposobnosti. Posvetite pažnju i novim poslovnim temama za koje imate interesovanje. Razmislite o savremenijim idejama u poslovanju.

Devica

Poželjno je da podstaknete kreativnu fazu izražavanja, jer imate priliku da dokažete svoje profesionalne sposobnosti. Neka vas ne uznemiravaju neka sporedna dešavanja, koncentrišite se na svoje ciljeve i aktivno pratite nove događaje. Pokažite dobru volju i spremnost na različite promene ili na usavršavanje. Od 24. septembra, potrebno je da donesete važnu odluku. Oslonite se na lično iskustvo, ali i na proverene informacije.

Vaga

Tražite efikasniji način izražavanja, kako biste unapredili svoju poslovnu poziciju i odnos sa saradnicima. Nakon nekih test situacija, shvatićete da napredujete veoma brzo i da vam se otvaraju nove mogućnosti za poslovnu afirmaciju. U finansijskom smislu, bićete u poziciji da uvećavate svoju zaradu, kao i da uspešno rešavate neka imovinska ili investiciona pitanja. Obratite pažnju na lično usavršavanje.

Škorpija

Vi ste disciplinovani i odgovorni, ali okolina vam povremeno nameće nove poslovno-finansijske obaveze koje zahtevaju dodatni napor i zalaganje. Psihološki pritisak koji povremeno osećate, mogao bi da se odrazi na vaše zdravlje. Zato, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili “naredbi”, koje dobijate.

Strelac

Pozitivan trend koji vas prati donosi niz novih poslovno-finansijskih prilika. Ipak, bez proverenih informacija ne možete očekivati veliki uspeh ili ozbiljnu saradnju. Važno je da jasno definišete svoje poslovno-finansijske ciljeve u dogovoru sa pouzdanim saradnicima. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve. Nakon velikog zalaganja uslediće i dobra satisfakcija.

Jarac

Strategija koju sprovodite donosi pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu. Preostaje vam da unapredite svoj status u poslovnom okruženju. Izbegavajte rivalstvo u odnosu sa jednom starijom osobom, koja ima veliki uticaj na vašu okolinu. Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenja, kao i način da sprovedete neke poslove od zajedničkog interesa. Krajem meseca uspešna realizacija planova.

Vodolija

Potrebno je da jasno definišete svoje poslovne ciljeve u dogovoru sa pouzdanim saradnicima ili uz stručnu konsultaciju. Nakon velikog zalaganja očekuje vas adekvatna nagrada i priznanje. Krajem septembra imaćete susrete i kontakte sa ljudima iz inostranstva. Neko je spreman da podrži vaše ideje i zalaganje, ali su vam potrebni pouzdani saradnici. Aktivna uloga i dodatno angažovanje, poboljšaće vašu poziciju.

Ribe

Izbor povoljnih situacija treba da procenjujete na osnovu kriterijuma vrednosti ili isplativosti. Taktika koju vešto primenjujete predstavlja mudriji obrazac poslovnog ponašanja u odnosu na prethodni period. Krajem meseca očekuju vas bolji uslovi i prilika da poboljšate svoja finansijska primanja. Poželjno je da razmislite o profesionalnom usavršavanju. Ako se bavite edukacijom ili komunikacijama, bićete u prilici da napredujete.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: