VRNJAČKA BANJA – 145 GODINA TURIZMA: Planovi spremni, čekaju se investitori

Smeštаjne kapacitete Vrnjačke Banje danas čini oko 15.000 ležаjа u hotelima, pаnsionima i konаčištima, i oko 10.000 u domаćoj rаdinosti. I pored nedostatka luksuznijeg hotelskog smeštaja visoke kategorije, zahvaljujući dugogodišnjoj dobroj reputaciji, Vrnjačka Banja se nalazi na drugom mestu u Srbiji po broju posetilaca i noćenja, odmah iza Beograda

Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije

Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije

Turizam je, uz poljoprivredu i energetiku, najperspektivnija razvojna šansa Srbije i zato bi trebalo stvoriti povoljne uslove i poslovno okruženje za dolazak stranih investitora koji će ulagati i u banjski turizam.

Ovo je jedan od zaključaka sa skupa koji je povodom obeležavanja 145 godina turizma u Vrnjačkoj Banji i Srbiji održan 3. septembra u Beogradu. Konferenciji u hotelu Metropol Palas prisustvovali su brojni prijatelji i poštovaoci “kraljice srpskih banja”, predstavnici diplomatskog kora, Vlade Srbije, ali i poslovna javnost i potencijalni investitori. Zahvaljujući ljubaznosti Jugoslovenske kinoteke, na početku je prikazan crno-beli film o Vrnjačkoj Banji između dva rata.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, predstavio je prisutnima ovu poznatu turističku destinaciju kroz dosadašnji istorijski razvoj, ukazao na aktuelnu situaciju i najavio viziju njenog daljeg razvoja. Ističući da bi ovo mesto trebalo da bude stožer i centralni stub razvoja turizma u Srbiji, on je pozvao investitore da ulažu u jednu od najpoznatijih banja u našoj zemlji i obećao im podršku lokalne samouprave.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • REGISTAR NACIONALNOG INTERNET DOMENA SRBIJE: Put ka centru za razvoj Interneta
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (1): Pravi lideri vole promene
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (7): Četiri lekcije iz marketinga
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2013.
Podelite ovaj tekst: