MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u septembru

 

 

 

 

 

Ovan

Mesec će obeležiti niz uhodanih poslova. Sve što znate da radite izaći će na videlo, a mnogi će od vas zatražiti i savet. Zaposleni u uslužnim delatnostima imaće više posla. Svi će funkcionisati dobro jer je ovo veoma povoljan period za vaš znak. Ovnovi će biti disciplinovani i primećeni kao vredni zaposleni koji svoj posao obavljaju kvalitetno.

Bik

Dobro će se realizovati dugoročni poslovi, kao i sve aktivnosti koje počivaju na ugledu koji ste ranije izgradili. Ali, zato nisu dobro postavljena kratkoročna, trenutna dogovaranja, pregovaranja ili nova poslovna partnerstva. Tu će biti potrebno dosta takta, prilagođavanja i diplomatije. Posvetite se onome što vam dobro ide a ostalo pustite.

Blizanci

Imate mnogo obaveza i zato ćete povremeno dolaziti u opasnost da precenite sebe. Istina je da su pred vama lepe i velike poslovne prilike, ali izvagajte šta je realno, a šta nije. Uz mudar pristup vi ćete otvoriti još poneka vrata saradnje. U znaku Blizanaca biće i onih koji će se „inventarisati“ ili rešavati probleme zaostale iz proteklog poslovnog razdoblja.

Rak

Za rođene u znaku Raka, ovo je naglašeno kreativan mesec. Odlično se razvijaju svi poslovi povezani sa izražavanjem. Znaćete kako i kome da predstavite svoje ideje. Imaćete i dovoljno snage, a pristup poslu biće konstruktivan. Neki će napraviti pomake koje su dugo čekali, a u tome će im pomoći i poneko poslovno putovanje ili saradnici.

Lav

Izgledaće kao da ste postavili dobre temelje za razvoj jednog posla, no svakako treba proveriti da li je legalno ono što će vam na osnovu toga ponuditi. Sagledajte sve temeljno i ne donosite odluke naglo. Ako je sve pod kontrolom, prihvatite i radite korak po korak.

Devica

Svi poslovi povezani sa koordinacijom, kao i oni gde ruke igraju važnu ulogu, biće veoma uspešno realizovani. Ali, to istovremeno znači i da ćete imati mnogo posla, više nego što ste očekivali i planirali. Zato manji problemi mogu nastati zbog nerealnih zahteva vaših nadređenih. Njih ćete morati da „spuštate na zemlju“ i da im objasnite da vaša energije nije neiscrpna.

Vaga

Što se tiče poslovnog angažovanja, u prvoj polovini meseca uglavnom ćete delovati iz senke. To povlačenje će vam odgovarati, a neki će uzeti i mali predah. Od sredine meseca postaćete intelektualno življi i planirati nove projekte. Pri kraju meseca imaćete mnogo poslova oko organizovanja događaja. Sve oči biće uprte u vas, što svakako zahteva veliki psihički i poslovni napor.

Škorpija

Bićete prepuni energije i sa jakom potrebom da nešto učinite, postignete, dovedete stvari u red. Važno je jedino da ne unosite emocije u posao, nego da radite hladne glave. Svaka suzdržanost biće dobrodošla, a svaka usmerenost na pozitivno donosiće uspeh. U svemu što budete radili imaćete podršku drugih.

Strelac

Septembar će vam ponuditi nešto naizgled povoljno, za vas „slatko“, ali objektivno gledajući, cela stvar ne stoji na realnim temeljima ili nije sasvim legalna. Zato treba jasno razlučiti šta se zaista može, a šta ne može ostvariti. Ako uspete da sagledate celinu, mogli biste da napredujete u karijeri.

Jarac

Posle godišnjeg odmora, ovo nije povoljni period za velike poslovne poduhvate. Lagodne prilike na radnom mestu neke će podstaći da se malo ulenje. No, brzo će se prenuti i posvetiti radu. Svi poslovi u kojima se traži vaše stručno znanje aktuelizovaće se, a vi ćete imati priliku da pokažete ono što znate.

Vodolija

Većinu meseca mučiće vas umor. Bilo bi dobro da svaki dan pažljivo isplanirate, a posebno radne sate. Nemojte improvizovati. Dobro je postavljena saradnja sa mladim ili novim saradnicima. Šefovi će vas pritiskati i nametati vam svoje rokove koji će vam predstavljati dodatno opterećenje i pritisak. Izdržite.

Ribe

Ako želite da uspete onda morate bolje da sarađujete sa drugima, pa čak i onda kad treba napraviti kompromis. Septembar nije najbolje aspektovan za samostalni rad, nego baš obratno. Energije ćete imati dovoljno i neće vam biti teško da se prihvatite bilo kakvog posla. Ali, samo ako budete uvažavali druge oko sebe, tek tad ćete uspešno raditi.

 

Podelite ovaj tekst: