ROBERT JAHAV, BIG CEE SRBIJA: Novi model šopinga – u “parku”

U oktobru se otvara prvi šoping centar u Srbiji u koji je izraelska kompanija BIG CEE Srbija uložila 50 miliona evra, a u narednim godinama planiraju izgradnju lanca šoping centara. U okviru maloprodajnog koncepta, koji podrazumeva izgradnju maloprodajnih parkova i zatvorenog šoping mola u jednom centru, zakupcima će ponuditi niže cene prostora

Robert Jahav

Izraelska grupa BIG CEE Srbija, koja će u oktobru u Novom Sadu otvoriti prvi šoping centar u Srbiji, planira da u našoj zemlji investira u izgradnju do 15 sličnih centara u svim većim gradovima. Ova kompanija od 2006. godine analizira potencijale srpskog tržišta, sa ciljem da započnu izgradnju po novom konceptu koji podrazumeva izgradnju maloprodajnih parkova i zatvorenog šoping mola u jednom centru. Tu će se zakupcima ponuditi niže cene prostora, a kupcima mogućnost da kupuju jeftinije. Maloprodajni parkovi se najčešće grade na glavnim putevima, u blizini ulaza u grad, uglavnom u obliku slova U i obično okružuju ogromni parking u sredini.

Prvi šoping centar veličine 40.000 kvadrata, u koji je uloženo 50 miliona evra, nalazi se nedaleko od centra Novog Sada, pet kilometara od autoputa E-75 Horgoš – Novi Sad – Beograd. Izgradnja centra, iste veličine i koncepta, planirana je i u Beogradu sledeće godine, na Ibarskoj magistrali, pored Metroa.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: