DANIJEL AJNHOJZER, IMPERIAL TOBAKO: Investicije su donele profit

Britanska korporacija Imperial Tobako je od 1997. do 2008. godine kupila 14 značajnih svetskih proizvođača cigareta, među kojima i špansko-francusku kompaniju Altadis. Na akvizicije je potrošeno čak 17 milijardi funti ali su dobrom strategijom povećali učešće i zaradu na tržištu

Danijel Ajnhojzer

Iako nema svoju fabriku u Srbiji i ovde ne proizvodi cigarete, britanskoj korporaciji Imperial Tobako (Tobacco), koja posluje u više od 160 zemalja širom sveta, veoma je značajno srpsko tržište. Danijel Ajnhojzer (Daniel Einhäuser) regionalni direktor ove kompanije, koji je nedavno boravio u Beogradu na predstavljanju rezultata fiskalne 2012. godine, ocenio je za Magazin Biznis da zahvaljujući dobrim rezultatima i kontinuiranom rastu poslovanja, postoji dugoročna opredeljenost kompanije Imperial Tobako da investira u Srbiju.

I pored otežavajućih okolnosti koje su dominirale svetskom i domaćom ekonomijom u 2012. godini, Imperial Tobako je održao pozitivne rezultate prodaje. U drugoj polovini fiskalne 2012. godine, koja se završava sa septembrom, u Srbiji se očekuje dvocifreni porast prodaje u odnosu na isti period prošle godine. O dugoročnom opredeljenju kompanije Imperial Tobako za srpsko tržište svedoči i činjenica da je od osnivanja, 2003. godine, do danas portfolio proširen na čak 35 proizvoda i šest brendova, među kojima su vodeće svetske robne marke Davidoff, Gauloises i West, ali i Filter 57, Imperial Classic i Style čiji je rast tokom 2012. godine bio impozantan.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: